Közélet

Lehet újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából

Lehet újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából

2016. augusztus 8., hétfő
Lehet újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából

A Brexit után elképzelhető, hogy lesz újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából - vélekedett Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Tóth Norbert

szerint Észak-Írország helyzete még problémásabb, ám Nagy-Britannia átélt már néhány nagy átalakulást, így többek között a brit birodalom, illetve nemzetközösség reformját a 20. század első felében. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint az angolok 46 százaléka szerint inkább jó döntés volt Nagy-Britannia kilépése az EU-ból, 42 százalékuk szerint inkább rossz. A skótok 2014-ben már szavaztak a függetlenségről, ám akkor 85 százalékos részvétel mellett 55 százalékuk nem támogatta. A Brexit azonban sokak szerint új helyzetet eredményezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.