Közélet

Jobbik: igazságtalan a Budaházy-ítélet

Jobbik: igazságtalan a Budaházy-ítélet

2016. augusztus 30., kedd
Jobbik: igazságtalan a Budaházy-ítélet

A Jobbik igazságtalannak tartja, hogy a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.

Az ellenzéki párt a keddi ítéletre reagálva közleményében az elmúlt 26 év legnagyobb szégyeneként értékelte, hogy míg Budaházy Györgyöt elítélik, "addig sem a Biszku-féle kommunista vezetők, sem a rablóprivatizáció egyetlen tettese, sem egyetlen korrupt politikus, sem a 2006-os rendőrterrorért felelős Gyurcsány Ferenc és társai nem kerültek rács mögé, Vizoviczki László pedig ki tudja, honnan előteremtett negyedmilliárd forint ellenében odahaza dőzsölhet". A Jobbik azt írta: Budaházy György a szocialisták 2002-es csalásgyanús győzelme után a szavazatok újraszámlálását követelte, négy évvel később, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően pedig a Gyurcsány-kormány távozását követelő tömegek egyik vezérévé vált. "Arcpirítónak tartjuk, hogy ez az ítélet épp 2006. tizedik évfordulója előtt született meg" - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.