Közélet

A szentmihályi kakaspörkölt titka a sűrű szaft + FOTÓK

A szentmihályi kakaspörkölt titka a sűrű szaft + FOTÓK

2016. augusztus 14., vasárnap
A szentmihályi kakaspörkölt titka a sűrű szaft + FOTÓK
szentmihaly_kakasfozo02_gs

Több mint negyven szentmihályi bogrács telt meg ízletes kakaspörkölttel a városrész hagyományos augusztusi rendezvényén. Immár hatodik alkalommal rendezték meg a közösségi programot, melyhez évről évre egyre többen csatlakoznak.

A szentmihályiak szombaton is megadták a módját a kakasos pörköltfőzőnek, összesen 42 bográcsban rotyogtak a tarajosok, finom ebédet biztosítva ezzel a közel félezer helyi érdeklődőnek. Tavaly ilyenkor tikkasztó hőség köszöntött az augusztusi rendezvényre, idén azonban kellemes késő nyári időben élvezhették a közös bográcsozást a városrész lakosai. A recept ezúttal is a jól bevált, hagyományos ízeket követte: só, bors, hagyma, köménymag és paprika illik a kakashoz; nincs szükség egyéb fűszerezésre. A titok a sűrű szaftban és a két-három órán át tartó főzési időben rejlik; a fenti alapok betartása és gyakori kóstolgatás mellett szinte elronthatatlan a pörkölt. "Idén is nagyon jó kedélyű rendezvényre gyűltünk össze, amit az "Együtt vagyunk 2016" jelige alatt hirdettünk meg Szentmihályon. A tavalyi évhez hasonlóan idén is elhagytuk a versenyt, gyermekprogramokat, kultúrprogramokat és játékokat szerveztünk. A kakasfőző már hagyománynak számít, és biztos vagyok benne, hogy sok alkalmunk lesz még Szentmihályon, Gyálaréten, Kecskéstelepen és Klebelsberg-telepen hasonló rendezvényeket szervezni" - mondta portálunknak

Nógrádi Tibor

, a körzet Fidesz-L.É.T.-es önkormányzati képviselője, a rendezvény ötletgazdája.

szentmihaly_kakasfozo17_gs

Nógrádi Tibor azt is hozzátette: a kakasfőző rendezvények egyre népszerűbbek, ugyanis évről évre többen csatlakoznak hozzájuk, ami egyaránt megmutatkozik a vendégek és a kakasos bográcsok számában is. Az ötletgazda szerint fontos, hogy az elidegenedő társadalomban olyan programokat kínáljanak a helyieknek, melyekkel közösséget kovácsolhatnak, beszélgetésre invitálhatják őket. "Hiszek abban, hogy nem az elidegenedés és eldurvulás irányába tart a világ, ebben erősített meg engem a szombati rendezvényre kilátogató közel félezer ember is. Az a dolgunk, hogy folytassuk azt a munkát, amivel változást hozhatunk Szegeden" - zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.