Közélet

„9 aranyunk lesz!” - ismert szegedieket kérdeztünk a várható riói sikerekről + SZAVAZÁS

„9 aranyunk lesz!” - ismert szegedieket kérdeztünk a várható riói sikerekről + SZAVAZÁS

2016. augusztus 6., szombat
„9 aranyunk lesz!” - ismert szegedieket kérdeztünk a várható riói sikerekről + SZAVAZÁS
Rio 2016 - Felvonták a magyar zászlót

Egy volt kenust, egy MLSZ-igazgatót, egy könyvtárvezetőt, egy sikeres vállalkozót és egy szegedi szépséget kértünk fel arra, hogy fogalmazzák meg tippjeiket, hány érmet várnak a magyar csapattól. Elárulhatjuk, mindannyian szurkolnak, s bíznak a magyar sikerekben, de a cikk elolvasása után ön is szavazhat. Lehet, hogy akár tíz aranyérmet is szerzünk?

Hivatalosan is megkezdődött az első dél-amerikai olimpia, amelyet a brazíliai Rio De Janeiróban tartanak. A XXXI. újkori nyári olimpia megnyitó ünnepsége augusztus 5-én (magyar idő szerint már 6-án) volt, a záróünnepséget augusztus 21-én tartják. 28 sportág 306 versenyszámában mutatják be a nemzetek közötti békés versengés formáit. 160 magyar indulója van az olimpiának, több szegedi is végül sikerrel vette az akadályokat, s kijutott. Az ország a következő hetekben együtt szurkol az olimpikonoknak, majd szeptembertől a paralimpikonoknak. Öt ismert szegedit kértünk fel arra, hogy fogalmazzák meg tippjeiket, hogy mennyi érmet szerez a magyar csapat, s az országok ranglistáján hányadik lesz. Az utóbbi nem hivatalos ponttáblázat tartalmazza a negyedik, ötödik és hatodik helyezettek eredményeit is.

Nógrádi Tibor, Palánkainé Sebők Zsuzsanna, Joób Márton, Cvijin Blanka, Nemesi Pál

arról is beszéltek, hogy mely sportágakban várnak magyar sikereket. Nógrádi bízik abban, hogy hamarosan Budapesten is lesz olimpia, Cvijin Blanka pedig egy szerb barátjának is szurkol. A cikk végén Önök is szavazhatnak!

nograditibi01

Nógrádi Tibor

az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, önkormányzati képviselő (Fidesz-L.É.T.)

„7 aranyunk, 5 ezüstünk és 9 bronzérmünk lesz, és 17. helyet érjük el a ponttáblázatban” – fogalmazta meg tippjeit Nógrádi Tibor. A sportvezető nagy meglepetéssikereket „jósolt”, ebből egyre az öttusában számít. A kajak-kenu mellett az úszásban, a vívásban, a birkózásban is vár érmeket. Azonban abban is bízik, hogy 2024-ben Budapesten tartják az olimpiát. „Nem reménykedem, hanem biztos vagyok az olimpiai pályázat sikerében. Ez a nemzet az elmúlt években többször megmutatta, hogy milyen hatalmas eredményekre képes. Ez az olimpia is ezek közé fog tartozni! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!” – mondta. Szerinte ebben Szeged is szerepet kaphat, mert addigra a Pick Szeged rendelkezni fog egy szép csarnokkal, amely alkalmas lesz a teremsportok meccseinek lebonyolítására. A Maty-éri pályát is megfelelőnek látja olimpiai futamok lebonyolítására kisebb felújítást követően.

palankaine_sebok_zsuzsanna02_gs

Palánkainé Sebők Zsuzsanna

a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatója

A Somogyi-könyvtár igazgatónője már a közösségi oldalon is kifejezte szimpátiáját a magyar csapattal, ugyanis profilképét átállította a riói olimpia apropóján. „A vízisportoktól várok legalább négy aranyat, vízilabdában egy ezüst, vagy bronz jó lenne. Atlétikában egy meglepetés aranyéremre számítok” – mondta a SZEGEDma hírportálnak a könyvtárosnő. Családi segítséggel állította össze a végleges tippjeit: 7 arany-, 6 ezüst-, 3 bronzérmet szerez a csapat, ami a nemzetek nem hivatalos pontversenyében a 14. helyre lesz elegendő.

sportbizottsagi_ules09_KF

Joób Márton

a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke, olimpiai 7. helyezett (2004), önkormányzati képviselő (MSZP)

A háromszoros világbajnok, olimpiai döntős egykori kajakos optimistának vallja magát, 9 aranyérmet, 4 ezüstérmet és 5 bronzérmet vár. Abban reménykedik, hogy a ponttáblázatban is előrébb lépünk, a 11. ország leszünk. "A kajak-kenu és az úszás mindenképpen kiemelkedő, a csapatsportágaknál a női és a férfi vízilabdásokban - az utóbbi soraiban a Szegeden játszó

Manhercz Krisztiánnal

- is bízom. Szeretném, ha a vívásban és az öttusában, amelyekben hagyományosan jól szerepelünk, is érnénk el eredményeket" - mondta Joób Márton. Megjegyezte, sajnálatos módon

Kárász Anna

és

Birkás Balázs

csak tartalékként van kint, de örül, hogy

Olasz Anna

és

Nagy Péter

is kijutott a város sportolói közül. Esélylatolgatásba nem kívánt belemenni, de azt üzente: szurkol és izgul a szegediekért.

szeged_szepe2015_142kf

Cvijin Blanka

Szeged Szépe 2015

„Követem természetesen, amennyire az időm engedi, nagy sportrajongó vagyok” – nyilatkozta Szeged Szépe

(a képen középen)

. Az úszásban vár kiemelkedő eredményeket, összesen 6 aranyra, 6 ezüstre és 6 bronzra számít a magyar csapattól. Vajdaságiként azonban Szerbia színeiben is van olyan, akiért szorít, ugyanis jó barátja, a szabadkai

Stefanek Davor

birkózó szintén kijutott Rióba. Blanka abban bízik, hogy ismerőse olimpiai bajnokként fog hazatérni.

nemesi_pal02_gs

Nemesi Pál

a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Ferroép Zrt. vezérigazgatója

A kamara elnöke 9 arany, 4 ezüst, 9 bronzérmet vár a magyar csapattól, amivel a 14. helyet érjük el a ponttáblázatban. Magyar sikerekre a kajak-kenuban és az úszásban számít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.