Közélet

Lehet kutyát sétáltatni a Fokán vagy nem?

Lehet kutyát sétáltatni a Fokán vagy nem?

2016. július 31., vasárnap
Lehet kutyát sétáltatni a Fokán vagy nem?
kutyastrand01_gs

Úgy tűnik, örök vitatéma marad: vajon lehet-e a Fokán kutyát sétáltatni vagy nem. Szinte naponta vannak kisebb-nagyobb szóváltások a Tisza partjának ezen a szakaszán, főleg a nagytestű kutyákat sétáltató gazdikat szólják meg a pihenni vágyók. Pedig a Foka a Szegeden kijelölt tíz kutyasétáltató hely egyike. Cikkünkben sorra vettük, hol futtathatják szabadon az ebeket a négylábúak szerelmesei.

A Szegedi kutyások Facebook-csoportban szinte naponta olvasni bejegyzéseket arról, hogy Szeged egy-egy frekventált részén, főleg a partszakaszokon, összetűzésbe keverednek kutyások és nem kutyások. A szóváltások témája szinte minden esetben az: lehet-e az adott területen kutyát futtatni vagy sem. Talán a nagytestű kutyusok gazdái kapják a legtöbb rosszalló pillantást és kéretlen megjegyzést, a parton pihenni vágyók főleg gyerekeiket féltik. Sokan nem tudják, de a Foka kijelölt kutyasétáltató hely, a város önkormányzati rendelete szerint ugyanis az új hídtól északra a Tisza hullámtere (az üdülőteret kivéve) mindkét oldalon kutyafuttató hely. Ugyancsak kutyák vehetik birtokba a az újszegedi Kamaratöltést; a Csongrádi sugárút-Körtöltés és Hódmezővásárhelyi vasútvonal által bezárt területet; a körtöltést; és a Cserepes sortól délre található területet is. A hajóállomás és az új Tisza-híd közötti hullámtér, a Fodortelep-Tölgyes utca területe, a Csongrádi sugárúttól a Körtöltésen át a Rókusi lakótelepig, illetve Új Rókuson Franciahögy beépítetlen erdei városrészein szintén szabadon sétáltathatják a kutyákat a gazdik anélkül, hogy bárki megszól(hat)ná őket. Aki pedig kutyamentes szabadstrandot keres a környéken, választhatja a Sziksósfürdő Strand és Kempinget, vagy az újszegedi Partfürdő kempinget is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.