Közélet

Megvan a kivitelező, épülhet az algyői óvoda tornaszobája

Megvan a kivitelező, épülhet az algyői óvoda tornaszobája

2016. június 17., péntek
Megvan a kivitelező, épülhet az algyői óvoda tornaszobája
algyo_ovoda001kf

Sikeres volt a közbeszerzés, a tervek szerint a nyár folyamán felépül az algyői Szivárvány Óvoda tornaszobája. A képviselő-testület rendkívüli ülésén elhangzott, az egyetlen érvényes ajánlat érkezett, így a Bodrogi Bau Kft.-t hirdették ki győztesnek.

Az algyői óvodások jelenleg még a szűkös csoportszobában tornáznak, a könyvtár melletti edzőterembe pedig a nagycsoportosok szoktak átjárni, mivel nincs tornaszobája a Szivárvány Óvodának. Már tavaly pályázott az algyői önkormányzat egy tornaszoba építésére, és 20 millió forintot nyertek is a Belügyminisztérium pályázatán, most pedig bruttó 37,5 millióból a nyári szünet idején meg is épülhet a tornaszoba.

Molnár Áron

polgármester portálunknak elmondta, az előzetes tervek szerint 70 napot vesz igénybe a kivitelezés, éppen azért hívtak össze rendkívüli testületi ülést, hogy minél hamarabb szerződést tudjanak kötni az egyetlen érvényes ajánlatot tevő Bodrogi Bau Kft.-vel, hogy a nevelési év őszi kezdetére felépülhessen a tornaszoba. A nagyközség első emberétől megtudtuk, azért is volt fontos számukra ez a beruházás, hogy végre egy közösségi tér is legyen a Szivárvány Óvodában, ahol például ünnepséget tudnak rendezni. Természetesen most is van módjuk a sportolásra az algyői óvodásoknak, ahogy megírtuk,

tavaly óta ovifocipályát avattak

, ahol nemcsak focizhatnak, de kosárlabdázhatnak, kézilabdázhatnak is a gyermekek.

algyo_ovoda003kf

Nemcsak a tornaszoba megépítésével gazdagodhat egyébként a Szivárvány Óvoda,

az előző rendkívüli ülésen

arról határoztak a képviselők, hogy az intézmény tetőszerkezetét újítják fel, legalábbis arra pályázik a nagyközség. Erre azért van szükség, mert még az előző képviselő-testület döntött arról, hogy napelemeket telepítsenek az óvoda tetejére, és már akkor jelentkeztek problémák a tetővel, nem mérték fel ugyanis, hogy a tetőszerkezet elbírja-e a napelemes rendszer súlyát, és a pluszterhelés sokat rontott a tetőszerkezeten. Molnár Árontól megtudtuk, az egész tetőszerkezet újraépítése nagyjából 13 millió forintba kerül, ennek felét tudják pályázati forrásból fedezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.