Közélet

Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason

Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason

2016. június 2., csütörtök
Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason

Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét - számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója csütörtökön.

Az M1 tudósítója a helyszínről nyilatkozva azt mondta: a migránsok a szerdaihoz hasonlóan ismét a "freedom" (szabadság) szót skandálták, három szószóló pedig beszédeket intézett hozzájuk, amellyel tovább fokozták az indulatokat. A tudósító felidézte, zsinórban ez a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi táborban. Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva". Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre. A szabályozott napirend szerda estére állt helyre a központban. A kora esti Híradóban az M1 tudósítója arról számolt be, hogy nem megerősített információk szerint a migránsok fő szószolója egy 51 éves, magát szírnek valló állampolgár, felesége és hét gyermeke Németországban van. Arról is beszámolt, hogy információik szerint szerdán a migránsok elutasították az ebédet, majd a vacsorát is, utóbbit azzal az indokkal, hogy romlott. Miután az intézmény egyik osztályvezetője előttük evett a kacsamájas pástétomból, utána kezdtek csak el enni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.