Közélet

Balog Zoltán: szövetséget kötöttünk az egészségügyben

Balog Zoltán: szövetséget kötöttünk az egészségügyben

2016. június 13., hétfő
Balog Zoltán: szövetséget kötöttünk az egészségügyben

Szövetséget kötöttünk az egészségügyben - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a TV2 Mokka című műsorában hétfő reggel.

A miniszter emlékeztetett: az elmúlt 3-4 évben 500 milliárd forintot költöttek a vidéki kórházak fejlesztésére, konszolidálták a kórházak adósságát, most pedig emelkedik az egészségügyben dolgozók bére, javulnak munkakörülményeik. Európában a magyarok töltik a legtöbb időt a kórházakban, ezért most a kormány arra törekszik, hogy a népegészségügyi programokkal, prevencióval, a háziorvosi ellátás javításával, a járóbeteg- és egynapos ellátás fejlesztésével ezt az időt csökkentse - tette hozzá.

Balog Zoltán

beszélt az új budapesti kórházi ellátási rendszerről is. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy három kórházat fejlesztenek, egy újat pedig építenek. Ezeket a megközelíthetőség, a vonzáskörzet, a kórházak jelenlegi állapota alapján jelölték ki. A tervek szerint északon a Honvédkórházat fejlesztik, Dél-Pesten az Egyesített Szent István és Szent László Kórházat, Dél-Budán, Kelenföldön pedig egy új kórház épül. Észak- és Közép-Budán pedig a Kútvölgyi kórház lesz a súlypont, azt fogják fejleszteni - mondta. Arra a kérdésre, mennyibe fog kerülni mindez, a miniszter azt mondta, még "komoly számolás folyik", de "kétszámjegyű milliárdról van szó, és nem egyessel kezdődik".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.