Közélet

Attila temetése és intrika a Római Birodalomban – Új régészeti magazin indul

Attila temetése és intrika a Római Birodalomban – Új régészeti magazin indul

2016. június 1., szerda
Attila temetése és intrika a Római Birodalomban – Új régészeti magazin indul
hatartalan01

Új régészeti magazinnal jelentkezik a szegedi Móra Ferenc Múzeum: a „Határtalan Régészet” című lap célja, hogy határok nélkül mutassa be a régészet érdekes témáit izgalmas, fotókkal gazdagon illusztrált módon. Az első szám főszereplői a hunok titkai, de ezen kívül olvashatunk pulykákban keresett aranypénzekről, valamint intrikáról, szexről és vallásról is a Római Birodalom kapcsán.

„Egyszer mindenki régész akar lenni” – tartja egy mondás, s ez nem is csoda: a Lara Croft-, az Indiana Jones-filmek vagy Agatha Christie klasszikusai sokakban lobbantották már fel a régészet iránti érdeklődést. A Móra Ferenc Múzeum új régészeti magazinja most nekik is szól: noha a valódi régészek nem ostort vagy fegyvert, sokkal inkább spaknit, laptopot és drónt használnak munkájukhoz, a terület komoly izgalmakat rejt. A „Határtalan Régészet” ezeket az érdekességeket, határtalan izgalmakat hivatott bemutatni sok-sok fotóval színesítve, 21. századi formában. Az első lapszám június elején jelenik mely, melynek kiemelt témája: a hunok. Olvashatunk lélegzetelállító kincsekről, Európa sötét árnyainak harcászatáról, temetkezéséről, divatjáról, nyelvéről és természetesen magáról Attiláról is. A kiadványban emellett helyet kapnak pikáns témák is: mint például az intrika, a szex, a vallás és a politika kapcsolata az ókori Római Birodalomban. A magazin célja kettős: egyrészt szakemberek által írt, megbízható és valódi információkat ad át az olvasónak, ugyanakkor érdekes és figyelemfelkeltő, szórakoztató magazin is, melyet akár nyaralás közben, a Balaton partján fekve is lapozgathatnak a történelem iránt érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.