Közélet

Vizsla-vizsga Hódmezővásárhelyen

Vizsla-vizsga Hódmezővásárhelyen

2016. május 17., kedd
Vizsla-vizsga Hódmezővásárhelyen
magyar_vizsla

Az Országos Vizsla Klub alapvizsgát, tenyészszemlét és vízi-mezei vizsgát tart Hódmezővásárhelyen rövidszőrű és drótszőrű magyar vizslák részére május 28-án.

Az alapvizsga a magyar vizsláktenyészthetőségének egyik feltétele, azok vadászati munkaképességét vizsgálja. Ezen vizsga során a kutya genetikailag öröklött tulajdonságait, mint például – a vadászati szempontból fontos orrjóság, vadmegállási és elhozási hajlam mellett - az okosságát, kezelhetőségét, emberhez való viszonyát nézik. Ezek az alapvető tulajdonságok minden ember számára fontosak, nem csak azoknak, akik a kutyát vadászati célra is használják. A tenyészszemle célja a vizslák küllemi vizsgálata a tenyésztésben való részvételéhez szükséges jogosultság megszerzéséhez. A vízi-mezei vizsga teljesítése már komolyabb munkateljesítményt igényel, mely során a genetikailag öröklött tulajdonságokon kívül a kutya kiképzettségét is bírálják. Ezen vizsga célja annak megállapítása, hogy a kutya megfelel-e a vizsla eredeti munkaterületét jelentő apróvad vadászat követelményeinek, megfelelően fegyelmezhető-e, együtt lehet-e dolgozni vele. A vizsga során a kutyának mind a mezőben, mind a vízi munkában teljesítenie kell. A rendezvényre nem csupán a vizslájukkal nevező kedves versenyzőket várják, hanem azokat a vadászat, illetve kutyák iránt érdeklődőket, akik szívesen töltenének egy napot kellemes társaságban, és szívesen megismernék egyik ősi nemzeti kincsünket, a magyar vizslát. A rendezvényről további információ

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.