Közélet

Szeged Napja alkalmából nemcsak ünnepség, hanem tüntetés is lesz

Szeged Napja alkalmából nemcsak ünnepség, hanem tüntetés is lesz

2016. május 19., csütörtök
Szeged Napja alkalmából nemcsak ünnepség, hanem tüntetés is lesz
demonstracio_cserko17_gs

Az előbbit Botka László vezeti, az utóbbit Botka László ellen szervezik. A szervező szerint nem csak a Cserepes sori piac sorsa a tét, hanem az emelkedő parkolási és tömegközlekedési díjakból, a növekvő helyi adókból is elegük van a város lakóinak.

Korábban a SZEGEDma megírta,

demonstrációk sorozatát

ígérték a Cserepes sori kereskedők, mert két hónapja nem sikerül elérni, hogy a piac igazgatója, az MSZP-s

Rácz Attila

ne emelje meg radikálisan a bérleti díjakat.

Szabó Bálint

, a tüntetés szervezője úgy véli, alkalmatlan olyan személy a hely irányítására, aki még a mozgássérültektől is parkolási díjat szed, s törvénytelenül próbálja bevezetni az áfá-t. Szerinte azzal, hogy a pavilonosok többségének felmondott május végi hatállyal száz szegedi munkahelyet és 50 milliós bevételt veszélyeztet. Az ügyben

Botka László

sem tárgyal velük, hiába keresték

ügyfélfogadási időben

, a fogadóóráján, a nyugdíjasklubok támogatásainak kiosztását is inkább

beteg alpolgármesterére bízta

, s átadni is úgy sikerült a petíciót, hogy órákkal az egyik demonstráció után lépett ki az ajtón. "A Cserepes sori Piac kereskedői munka- és szabadidejükben önkéntes alapon 8000 szegedi támogató aláírást gyűjtöttek össze, melyet a piacvezető szégyellnivalóan kevésnek nevezett. Mi nem szégyelljük. Ellenkezőleg! Büszkék vagyunk a támogatóinkra!" - írják a

Facebook-eseményben

. A tüntetés május 20-án, pénteken délután három órakor kezdődik a Klauzál tér Kelemen utcához közelebbi felén a Virág Cukrászda előtt. Szabó Bálint úgy véli, ez nem csak a Cserepes soriakat érintő díjakról szól, hanem a "folyamatosan növekvő helyi adókról, az egekbe szökő parkolási és tömegközlekedési tarifákról, a lakosság és a kisvállalkozások folyamatos sarcolásáról" is. A kereskedők várnak minden szegedi polgárt a demonstrációra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.