Közélet

Rendkívüli vizsgálatot rendel el az NFM a kalandparkokban

Rendkívüli vizsgálatot rendel el az NFM a kalandparkokban

2016. május 24., kedd
Rendkívüli vizsgálatot rendel el az NFM a kalandparkokban

Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az összes magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Azt írták: álláspontjuk szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek. Az alapvető követelmények betartatása érdekében az NFM arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat, hogy egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék a létesítményeket. A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat üzemeltető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, valamint a kezelőszemélyzet képesítési igazolásaira - sorolták, hangsúlyozva: tekintettel az idegenforgalmi szezon kezdetére, az ellenőrzésnek heteken belül le kell zárulnia. A tárca bízik benne, hogy az országos szintű vizsgálat fokozott körültekintésre készteti az üzemeltetőket a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében - olvasható a közleményben. Vasárnap a csillebérci kalandparkban tizennégy gyerek mászott fel egy 3,5 méter magas hálóra, amely eddig tisztázatlan okok miatt leszakadt. A mentőszolgálat munkatársai tizenhárom gyereket vittek kórházba, többségüket zúzódásokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.