Közélet

Fónagy: a kormány célja nem az innovatív személyszállítás akadályozása

Fónagy: a kormány célja nem az innovatív személyszállítás akadályozása

2016. május 1., vasárnap
Fónagy: a kormány célja nem az innovatív személyszállítás akadályozása

A kormány nem akarja akadályozni a korszerű, innovatív megoldásokat a személyszállításban, de az Ubernek és a hasonló szolgáltatóknak is be kell tartaniuk a legális taxizás szabályait - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Fónagy János

úgy fogalmazott, "a világ halad előre", de az megengedhetetlen, hogy egyesek piaci előnyöket szerezzenek a szabályok semmibevételével. Az államtitkár kiemelte, hogy az esélyegyenlőséget szeretnék biztosítani a működési keretek kijelölésével. Azonos feltételek mellett természetesen kialakul egy piaci vetélkedés, amely arról szól, hogy ki milyen gyorsan és milyen áron szolgáltat. Ezt a versenyt nem akarja a kormány korlátozni - tette hozzá. Fónagy János pénteken jelentette be, hogy az eddiginél súlyosabb szankciókra számíthatnak a jövőben az engedély nélkül taxizók. Az államtitkár elmondta, a kormány szerdán elfogadta több rendelet megváltoztatását, és törvénymódosításokat is kezdeményez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.