Közélet

A dóm setét tornyai

A dóm setét tornyai

2016. május 14., szombat
A dóm setét tornyai
dom0_gs

Néhány napig nem működött a díszkivilágítás a fogadalmi templomon - jelezte portálunknak olvasónk. Utánajártunk, a Szent István téri Öreg Hölgy és a Honvád téri templom díszkivilágításával ellentétben mi történhetett a dómmal.

Április 18-án és április 24-én is sötétségbe borultak a dóm tornyai, ami nem méltó Szeged nevezetességéhez – nehezményezte szerkesztőségünknek eljuttatott levelében olvasónk. Hozzátette, a Szent István téri víztorony és a Honvéd téri templom is „csodaszép kivilágítást kap éjszakánként, ellenben a dóm tornyai bizonyos estéken sötétségbe borulnak”. A problémával felkerestük a közvilágításért és díszkivilágításért felelős társaság kommunikációs osztályát. Megkeresésünkre az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja azt a választ adta, valóban észlelték a problémát a jelzett időszakban, a díszkivilágítás bekapcsolását vezérlő programot pedig már helyre is állították. „A díszvilágítás sok esetben ettől eltérően, egyedi vezérléssel történik, általában a közvilágításnál korábbi lekapcsolási időt jelent. Ez minden esetben a megrendelő igényeinek megfelelően történik” – válaszolták arra a kérdésünkre, egyszerre történik-e az épületek díszkivilágítása a közvilágítás felkapcsolásával. A társaság kitért rá: a szegedi utcákon a fényviszonyoknak megfelelően, alkonykapcsolóval szabályozzák a világítás le- és felkapcsolást. Az Újszegeden felszerelt eszköz lényege, hogy meghatározott időintervallumban – követve az időjárás változásait ¬ sötétedéskor fel, pirkadatkor pedig lekapcsolja a közvilágítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.