Közélet

Trócsányi László a migrációról és a terrorizmus elleni fellépésről is tárgyalt Marokkóban

Trócsányi László a migrációról és a terrorizmus elleni fellépésről is tárgyalt Marokkóban

2016. április 24., vasárnap
Trócsányi László a migrációról és a terrorizmus elleni fellépésről is tárgyalt Marokkóban

Április 20-a és 22-e közötti marokkói munkalátogatásán az igazságügyi együttműködés erősítése mellett a migráció és a terrorizmus elleni fellépésről tárgyalt Trócsányi László - közölte az Igazságügyi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Az igazságügyi minisztert fogadta

Abdeliláh Benkirán

, a Marokkói Királyság miniszterelnöke és

Musztafa Faresz

az ország Legfelső Bíróságának elnöke.

Trócsányi László

tárgyalt

Anisz Biru

migrációért felelős miniszterrel és a delegált külügyminiszterrel,

Mbarka Buaidával

. A közlemény szerint az igazságügyi miniszter a megbeszéléseit összefoglalva rámutatott arra, hogy Marokkó a szélesebb értelemben vett Közel-Kelet és Afrika stabilitása, továbbá Európa és a déli kontinens közötti együttműködés kulcsországa. Magyarország kész megosztani az igazságügy reformjában szerzett tapasztalatait Marokkóval. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az igazságügyi együttműködés nem öncél, erősíti a két ország dinamikusan fejlődő gazdasági kapcsolatait. Stabil állam elképzelhetetlen stabil igazságszolgáltatás nélkül, Marokkó pedig a régió országai számára jó példaként szolgál, akárcsak az illegális migráció és a terrorizmus elleni hatékony fellépéssel - fejtette ki Trócsányi László. A miniszter kitért arra is, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíj keretében száz marokkói diák tanulhat Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.