Közélet

Húsz nemzet táncai és ételei a béke jegyében Szegeden + FOTÓK

Húsz nemzet táncai és ételei a béke jegyében Szegeden + FOTÓK

2016. április 18., hétfő
Húsz nemzet táncai és ételei a béke jegyében Szegeden + FOTÓK
ice_szinpad123_gs

Nemzeti zenés-táncos bemutatókkal és saját készítésű nemzeti ételeikkel-italaikkal várták társaikat az újszegedi sportcsarnokban a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Gigagaléria a sokszínű világról, a sokszínű universitasról!

Különleges rendezvénynek adott otthont szombat este az újszegedi sportcsarnok. Az arénában ezúttal nem a labda pattogott, nem a MOL-Pick Szeged kéziseinek vagy a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasainak szurkolhattak a nézők, hanem a Szegedi Tudományegyetem diákjai, mégpedig a külföldi hallgatók vették birtokba az épületet. Az International Student Union of Szeged (ISUS) szervezésében megtartott Nemzetközi Kulturális Est a békéről, barátságról, a szolidaritásról, a humánumról szólt, illetve a nemzeti sajátosságok megismeréséről, tiszteletben tartásáról. A közel 1300 fős rendezvényen 20 ország (Izraeltől Nigérián át Iránig, Szíriától Palesztinán át Németországig) képviselői nemzeti zenés-táncos bemutatókkal ragadtatták tapsra, sőt perdítették táncra társaikat, és ízletesebbnél ízletesebb, saját készítésű nemzeti ételeiket-italaikat kóstoltatták meg a vendégekkel. A példamutató esemény nyugalmát szerencsére semmi sem zavarta meg, igaz, ezért mindent meg is tettek a szervezők. A mindenki számára ismert nemzetközi helyzet és a terrorfenyegetés árnyékában rendkívüli biztonsági intézkedések kísérték a Nemzetközi Kulturális Estet, a sajtó számára sem volt szabad arról beharangozót közölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.