Közélet

Botka László a déli Tisza-hídért lobbizott Corina Crețu-nál

Botka László a déli Tisza-hídért lobbizott Corina Crețu-nál

2016. április 8., péntek
Botka László a déli Tisza-hídért lobbizott Corina Crețu-nál
sajttaj02_gs

Az EU regionális politikáért felelős biztosa Szeged épülő és tervezett uniós projektterveivel ismerkedett.

Corina Crețu

, az EU regionális politikáért felelős biztosa Csongrád megyében tett látogatásán megtekintette a

szegedi ELI lézeres kutatóközpontot

, majd

Botka László

polgármesterrel történő találkozásán az is felmerült, milyen fejlesztési tervei vannak a városnak a 850 millió eurós, jelentős részben uniós regionális fejlesztési alapból finanszírozott kutatóhelyen kívül. A városházán tartott rövid sajtótájékoztatón kiderült, szó volt közöttük a déli Tisza-hídról, melyet 110 millió eurós keretből valósítana meg a város, ehhez azonban arra van szükség, hogy kiemelt projektté nyilvánítsák azt. A híd terveit egyébként Corina Crețu is megkapja, annak regionális fontosságára való tekintettel a polgármester támogatást kért a tervekhez. Az EU regionális politikáért felelős biztosa azt mondta, örül, hogy megtekinthette Szeged épülő projektjeit és hallhatott a jövőbeni tervekről. Az ELI-vel kapcsolatban megjegyezte, ezzel emblematikus beruházást tudhat magáénak nemcsak a város, hanem egész Magyarország.

Az EU regionális politikáért felelős biztosa Szeged épülő és tervezett uniós projektterveivel ismerkedett.http://szegedma.hu/?p=625593

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.