Közélet

A szegedi IH-ban lép fel Petruska

A szegedi IH-ban lép fel Petruska

2016. április 28., csütörtök
A szegedi IH-ban lép fel Petruska
A_Dal_2016_Petruska_2016-02-27

Nem sokkal azután, hogy a fél ország megismerhette nevét, és Trouble In My Mind című dalát, a harmincas generáció gondolkodó dalszerző-énekese, Petruska március 29-én új nagylemezt adott ki Kapunyitó címmel. Tizenegy értékes és izgalmas gondolat és fülbemászó dal. A dalszerző-énekes-gitáros budapesti lemezbemutatóját április 28-án a szegedi IH-ban tartja.

A Kapunyitó című, március 29-én megjelenő új albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A tizenegy dalt tartalmazó nagylemezt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta. "Ennek a lemeznek a megszületése egybeesik a 30. születésnapommal. Ez alkalomból akaratlanul is számot vetek a mögöttem álló évekről, a beteljesült és a még megvalósulásra váró álmaimról, a magammal való kapcsolatomról" - meséli az album koncepcióját

Petruska

. "Az előző lemezhez hasonlóan a Kapunyitó dalai is egy utazás állomásai, ezúttal azonban az út belül zajlik. A jelenben kezdődik, itt vagyok a nagybetűs életemben, ünnepelnem kéne kitolódott ifjúkoromat, de nem vagyok boldog. Felteszem magamnak a kérdést, mikor voltam utoljára felszabadult és felhőtlenül vidám. A válasz egészen a kisgyermekkoromig vezet, s az ezt követő dalokban onnan indulok el vissza a mába a tiszta, szennyezetlen gyermeki személettől az első frusztrációk kialakulásán át, rengeteg megélt kétségen keresztül, egészen a teljes káoszig, amikor már régen nem a saját életemet élem. Azonban a szembenézés ezekkel a démonokkal, a problémák felnőtt fejjel való újra élése mégis egyfajta fejlődést hoz, és segít azok feloldásában, jobban megértem a saját működésem. Az album ezzel a felismeréssel ér pozitív véget."

Szegedi koncertje

április 28-án, csütörtökön 19.30-kor kezdődik az IH Rendezvényközpontban. A másor vendége lesz Takáts Eszter és Temesvári Bence is! http://www.youtube.com/watch?v=6JAlTGQNPWg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.