Közélet

Szeretni való képek éteri kivitelezésben a Polgári Szalonban + FOTÓK

Szeretni való képek éteri kivitelezésben a Polgári Szalonban + FOTÓK

2016. március 25., péntek
Szeretni való képek éteri kivitelezésben a Polgári Szalonban + FOTÓK
polgari_szalon_kiallitas12_gs

A fiatal szegedi művész, Boldizsár Gábor nagycsütörtökön megnyílt tárlata megfejthetetlen, megváltozni nem akaró világunk rendkívül fontos korképe.

Boldizsár Gábor

szegedi művész festményeiből nyílt kiállítás csütörtökön a Victor Hugo utcai Polgári Szalonban

Rózsavölgyi József

önkormányzati képviselő szervezésében. Köszöntőt mondott

Kosik Dénes Pál

önkormányzati képviselő,

Miklós Péter

, az Emlékpont igazgatója és Rózsavölgyi József is, a tárlatot pedig

Pataki Ferenc

Prima-díjas festőművész, grafikusművész nyitotta meg. Pataki Ferenc úgy fogalmazott, ez a kiállítás megfejthetetlen, megváltozni nem akaró világunk rendkívül fontos korképe. Bizonyíték arra, hogy a politikum mellett a művészet szelleme az, mely képes felébreszteni az alvó lélekállapotot, azaz a lelkiismeretet. "Drámai helyzetek kontrasztjaként Boldizsár Gábor egy tiszta, békét sugalló világ képeit sorakoztatja fel, ahol a romlatlan, majdnem eszményi világban egy idős festőművész beszélget a kismadárral

Assisi Szent Ferenc

módjára. Intim, szeretni való kisképeket, csendéleteket látunk gondos, szinten éteri kivitelezésben: minden folt, vonal, forma szemet gyönyörködtetően van a helyén. Ezek a sokat mondó alkotások a tanúi, hogy a művészet ereje és hatása beláthatatlan. A kiállított festmények beszédes képek, életképek, igaziak, olyan teljességet sugallnak, mint amilyet életünk drámája és közeli boldogsága mutat. Ráébreszt bennünket arra, hogy a művészet nemcsak tükör, hanem díszes pajzs is a gonosz mesterkedéseivel szemben" - mondta. Boldizsár Gábor alkotásait április 24-ig minden hétköznap 16 és 18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők Szegeden a Victor Hugo utca 5. szám alatt található Polgári Szalonban.

A fiatal szegedi művész, Boldizsár Gábor nagycsütörtökön megnyílt tárlata megváltozni nem akaró világunk rendkívül fontos korképe - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=621145

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.