Közélet

A németek többsége szerint az idén terrortámadás éri hazájukat

A németek többsége szerint az idén terrortámadás éri hazájukat

2016. március 27., vasárnap
A németek többsége szerint az idén terrortámadás éri hazájukat

Németországban a lakosság többsége szerint az idén biztosan történik terrortámadás - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

A Bild am Sonntag című lap megbízásából készített közvélemény-kutatás alapján a lakosság 56 százaléka azzal számol, hogy történik az idén terrorista merénylet az országban, 38 százalék pedig nem tart ettől. Sok német fél is a terrortól, 42 százalékuk ezt elismeri, míg a többség, 56 százalék azt állítja, hogy nem aggódik. Szinte mindenki, a lakosság 99 százaléka úgy véli, érthető, ha valaki fél a terrortól.

Thomas de Maiziere

belügyminiszter a lapnak elmondta, hogy Németország ugyan a terroristák célkeresztjében van és "a helyzet feszült", de a hatóságoknak nincs tudomásuk készülő terrortámadásról, ezért sehol nem kell nyilvános rendezvényeket lemondani vagy közterületet lezárni.

Frank-Walter Steinmeier

külügyminiszter egy vasárnapi interjúban kiemelte, hogy teljes biztonság nem létezik, a terrorizmus pedig nem ismer országhatárokat, és származástól, nemtől, életkortól, vallástól függetlenül mindenki ellen irányul. A német biztonsági szervek "jó munkát végeznek és többször keresztülhúzták a merényletterveket". Ugyanakkor valószínűleg a szerencsén is múlott, hogy Németországot eddig nem érte támadás - tette hozzá a miniszter a Berliner Morgenpost című újság és a kiadó - a Funke médiacsoport - többi lapjának húsvéti számában megjelent interjúban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.