Közélet

A Mercedes-Benz 250 millió euróból épít új karosszéria üzemet Kecskeméten

A Mercedes-Benz 250 millió euróból épít új karosszéria üzemet Kecskeméten

2016. március 22., kedd
A Mercedes-Benz 250 millió euróból épít új karosszéria üzemet Kecskeméten

A Mercedes-Benz 250 millió eurós beruházással új karosszériaüzemet épít kecskeméti gyárában - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kedden az MTI-vel.

Ezzel a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra nőnek - tették hozzá. A beruházással, illetve a legmodernebb technológiák alkalmazásával a vállalat lényegesen megnöveli majd a termelés rugalmasságát és hatékonyságát, ugyanakkor erősíti a gyár szerepét a prémiummárka globális termelési hálózatában. A fejlesztés a Mercedes-Benz hosszú távú magyarországi terveit bizonyítja - jelentette ki a közleményben Christian Wolff, a kft. ügyvezető elnöke. A Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez nagymértékben hozzájárul a kecskeméti gyár a B- osztály, a négyajtós CLA coupé és a kombi CLA Shooting Brake gyártásával. Az utóbbi két modellt kizárólag Kecskeméten gyártják - ismertették. Arról is beszámoltak, hogy a kecskeméti gyár szoros együttműködésben dolgozik a rastatti gyárral, ahol 2020-ig szintén nagy volumenű beruházásokat hajt végre a vállalat, ugyanis világszerte jelentős a kereslet a Mercedes-Benz prémium kategóriába tartozó elsőkerék-meghajtású autói (kompaktautó) iránt. A közleményben felidézték, hogy a Mercedes-Benz kompaktautóinak sikertörténete 1997-ben kezdődött az A-osztály piaci bevetésével. Azóta több mint négymillió ügyfél választotta különböző modelleket. A nemzetközi Mercedes-Benz Cars kompaktautó termelési hálózatához tartozik a kecskeméti Mercedes gyáron kívül a rastatti gyár, valamint a pekingi BBAC. A közös gyártási rendszer révén valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindig az aktuális piaci keresletnek megfelelően lehet optimalizálni. A kft. 2012-ben kezdte meg a működését Magyarországon, a cég közel 4000 munkavállalót foglalkoztat, valamint 32 magyarországi székhelyű beszállítóval dolgozik. A cég korábbi közlése szerint idén januárban 45 840 ügyfél vásárolt A- vagy B-osztályú, CLA Shooting Brake vagy GLA modelleket. A kompaktautó eladások száma így 35,9 százalékkal emelkedett előző év azonos időszakához képest. Tavaly világszerte 582 531 kompaktautó modellt értékesített a cég, 25,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.