Közélet

Z. Kárpát Dániel Szegeden: önálló határőrséget a migránsok visszaszorításáért!

Z. Kárpát Dániel Szegeden: önálló határőrséget a migránsok visszaszorításáért!

2016. február 8., hétfő
Z. Kárpát Dániel Szegeden: önálló határőrséget a migránsok visszaszorításáért!
jobbik_sajttaj002kf

A Jobbik egy önálló határőrség felállításában látja a megoldást a Szegednél újra megjelent migránscsoportok visszaszorítására, továbbá zárttá tennék és lakott területen kívülre helyeznék a menekültszállókat.

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője február 6-án portálunknak is eljuttatta a

szegedi vasútállomásnál készült fotókat

, melyeken - állítása szerint - az utóbbi napokban a határon átkelt migránsokat kapott lencsevégre. Többek között ennek apropójából tartott sajtótájékoztatót hétfőn a Jobbik helyi szervezete

Z. Kárpát Dániel

, a párt alelnöke részvételével. "Migránsok tömegei fognak megjelenni az országhatáron, az előőrsök már szivárognak is. Az erre épült bűnbandák úgyszintén megjelennek, a Jobbik ezért fontosnak tartja, hogy Magyarország már ezen a ponton elejét vegye annak, hogy ez az év újfent a migrációs áradatról, hívatlan százezrek érkezéséről, valamint azokról a károkról szóljon, melyeket közvetlen vagy közvetett módon a magyar adófizetőknek okoznak" - mondta az elnök a vasútállomás bejáratához tervezett tájékoztatón.

jobbik_sajttaj001kf (1)

Úgy folytatta, helyi párttársai azt tapasztalják, Szegeden - főleg a vasútállomás környékén - egyre több illegális bevándorló jelenik jelenik meg. Horgoson, Röszkén és Szentmihályon ugyanezt tapasztalták a helyiek, elsősorban a tanyákon élők számoltak be betörésről, néhány tucatnyi migráns érkezéséről - erősített rá Tóth Péter. Annak érdekében, hogy a menekülthullámnak még az elején gátat szabjanak, a Jobbik egy önálló határőrség felállításában látja a megoldást, ami hosszú távon biztosítaná, hogy se a kerítéssel lezárt határ felől, se a nyugati országokból ne toloncolhassák vissza a bevándorlókat. Z. Kárpát Dániel a menekültszállók zárttá tétele és lakott területen kívül helyezése mellett foglalt állást. "A migránsok egy részét Nagyfára viszik, ami egy nyitott menekülttábor, emiatt Szeged északi részén, bevásárlóközpontokban szabadon közlekedhetnek, miközben az embercsempészek a parkolóban várják őket" - vette át a szót a szegedi önkormányzati képviselő. Kitért arra is, hogy a jelenlegi rendőri jelenléttel nem biztosítható a közbiztonság, ráadásul ebben a szabad mozgásban nem tudni, ki az, aki megfelelő papírokkal rendelkezik. Tóth azt kérte, hogy Szeged kritikus területeire megfelelő rendőri erőket csoportosítsanak, mert a jelenlegi állapot nem megfelelő.

Egyre több, kisebb migráns csoportot figyelnek meg a Szeged környékén és a városban is - állítja a szegedi Jobbik.http://szegedma.hu/?p=607674

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.