Közélet

"Mi csak élni szeretnénk" - a dorozsmaiak aláírást gyűjtenek a renitens testvérpár ellen

"Mi csak élni szeretnénk" - a dorozsmaiak aláírást gyűjtenek a renitens testvérpár ellen

2016. február 23., kedd
"Mi csak élni szeretnénk" - a dorozsmaiak aláírást gyűjtenek a renitens testvérpár ellen
dorozsma_szabo_balint13_gs

Több mint tíz éve megkeseríti a dorozsmai lakosok életét a renitens testvérpár, akik molesztálják a környéken lakókat és fekáliát öntenek a járdára. A helyiek torkig vannak az agresszív testvérekkel, akik miatt a boltba is alig mernek elmenni. Patkányok, pockok jelentek meg az utcán, a kertekben, ezeket nem kevés összegért a szomszédok irtják. Eddig félszáz aláírás gyűlt össze, hogy azonnal kérjék a tarthatatlan állapot felszámolását.

Szélpál Zoltán

hat éve próbálja eladni a Széksós út 69. szám alatt található ingatlanát, amit pizzériának szánt. Takaros kis helyiséget épített ki, szinte készen a vendégek fogadására, a felújított épület azonban most üresen áll. Azt mondta, üzemeltetni nem éri meg neki, hiszen a környéket elárasztó szag nem éppen vendégcsalogató, eladni pedig nem tudja, mert senki sem venne meg egy olyan pizzériát, ahová rendre bejárnak a patkányok. Az állapotért közvetlen szomszédai, a 71-es házszám alatt lakó Szűcs testvérek a felelősek, akik nemcsak saját portájukon halmozták fel a szemetet az évek alatt, de az utcára, a szemközti buszmegállóba hordják a háztartási hulladékot és ami még rosszabb, a vödörben napokon át gyűjtögetett székletet. "Ha nem ugrom le a bicikliről, lefröcsköl" - mesélte indulatosan, könnyeivel küszködve a nyáron történteket az egyik szomszéd

Szabó Bálint

, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján, melyet az említett pizzériában tartottak. Több helybéli is összejött, hogy beszámoljon az agresszív Szűcsékkel kapcsolatos tapasztalairól, akikkel szemben hiába próbálták számtalanszor hivatalos úton felvenni a harcot (tettek már feljelentést, fotókat készítettek bizonyítékként), de nem történt előrelépés az ügyben, vagy szembesítésre hívták a feljelentőket. Utóbbitól - érthető módon - inkább elálltak.

dorozsma_szabo_balint03_gs

A helyiek félnek. Tizenöt éve rettegve lépnek ki az utcára, s ha elmennek a boltba, csak a szerencsére bízhatják, hogy nem találkoznak össze a férfiakkal. A sajtótájékoztatón nyilatkozók nem vállalták nevüket és arcukat, mert többeket megfenyegették már Szűcsék. A szavak eddig csak üres fenyegetésnek bizonyultak, azonban mindenki attól fél, hogy főleg a nőket és gyerekeket vegzáló szomszédoknál hamarosan tettlegességre is sor kerülhet. Az évek alatt felhalmozott szemét valódi patkány- és pocokszaporító, amit főleg a közvetlen szomszédok sínylenek meg. Telente több 10 ezer forintot költenek arra, hogy irtsák a kártevőket, azok mégis olyan sokan vannak, hogy beszaladnak, bevackolnak a házakba. Szellőztetni nyaranta az útra, buszmegállóba öntött fekália miatt nem lehet, azt is a könyékbeliek szokták eltüntetni homokkal vagy sóderrel. Sőt, a kertszomszédok gyermekei, unokái saját udvarukon sem tudnak játszani, mert Szűcsék hangosan káromkodnak, szidják őket. "Mi csak élni szeretnénk!" - zárták gondolataikat a dühös szomszédok. Szabó Bálint szerint minél előbb megoldást kell találni a problémára, ugyanis a dorozsmai óvoda helyén rendelőt nyitnak, de van a környéken egy iskola, valamint több közintézmény is. Tarthatatlannak nevezte a helyzetet, például az idei télen a portán felhalmozott hulladék lángra kapott, ami veszélyeztette a környező ingatlanokat is. A szomszédok miatt elértéktelenedtek és eladhatatlanná váltak a házak, példa erre Szélpál Zoltán pizzériája. "Jelzem ezúton, hogy az érintett hatóság, vagyis a Szegedi Rendőrkapitányság a sajtótájékoztatón elhangzottakat feljelentéssel egyenértékűként kezelje és haladéktanul kezdjen eljárást zaklatás és köznyugalom, közbiztonság, közegészséggel kapcsolatos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt" - szólalt fel a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. A illetékes járási hivatal gyámhivatalát arra kérte, hogy a cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló testvért a gondnoka nyilatkozatának megfelelően vegyék előgondozásba az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonban, hiszen ennek már tavaly decemberben meg kellett volna történnie. A másik testvér esetében - mivel ez szintén indokolt - szintén kezdeményezzék a gondnokság alá helyezést. "A közegészséget veszélyeztető helyzetet meg kell szüntetni, tehát a takarítást, a rágcsálóirtást, minden költségét rá lehet terhelni a Szűcs család ingatlanára. Azt kérjük a tisztiorvosi szolgálattól, hogy állítsák helyre az állapotokat." Szabó hozzátette, az aláírásgyűjtést addig folytatják, amíg a környéken rend nem lesz.

Korábban írtuk

Petíciót írtak alá a dorozsmai lakosok, az ellen a testvérpár ellen, akik már tizenöt éve megkeserítik a Széksósi úti lakosok életét. Eddig ötvenen írták alá az ívet, ezért kedd délelőttre Tragédia előtt: beszámíthatatlan testvérpár tart rettegésben egy városrészt - A hatóságok tehetetlenek, az érintettek türelme elfogyott címmel Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tart. A Széksósi úti lakosok türelme végleg elfogyott, petícióval próbálnak fellépni a fivérek ellen, akik rendszeresen molesztálják az embereket, fekáliát öntenek a járdára, hajnalban pedig zaklatják szomszédaikat.

Mire lesz elég a dorozsmaiak aláírásgyűjtése, akik petícióval léptek fel a renitens testérpár ellen? A mai sajtótájékoztató részleteiről hírportálunk is beszámol.http://szegedma.hu/?p=611909

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.