Közélet

Országgyűlés: a postatörvény módosításáról tárgyal ma a parlament

Országgyűlés: a postatörvény módosításáról tárgyal ma a parlament

2016. február 16., kedd
Országgyűlés: a postatörvény módosításáról tárgyal ma a parlament

Összesen nyolc előterjesztést tárgyal ma az Országgyűlés, köztük azt a kormánypárti javaslatot, amely szerint semmilyen adat nem lehet közérdekű, amely aránytalan sérelmet okozna a posta üzleti tevékenysége szempontjából.

Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament az elsők között tárgyalja a konzuli védelemről szóló törvény módosítását, továbbá több nemzetközi szerződés változtatását. Terítékre kerül továbbá a társasági adóról és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvény módosítása is. A képviselők az ülésnap végén tárgyalhatják a postai szolgáltatások változtatásáról szóló kormánypárti javaslatot. Az előterjesztésről Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azt közölte, hogy nem felel meg maradéktalanul az alkotmányos követelményeknek. A hatóság vezetője szerint ugyanis bár az állami tulajdonú cégeknél is fennállhat méltányolható érdek az üzleti adatok, információk titokban maradásához, azonban a javaslat aránytalanul korlátozná a posta tevékenységének és gazdálkodásának ellenőrizhetőségét. A jelenlegi háromnapos ülés zárónapját jövő hétfőn tartják, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.