Közélet

Milliókat kicsaló embereket ítéltek el jogerősen Szegeden

Milliókat kicsaló embereket ítéltek el jogerősen Szegeden

2016. február 4., csütörtök
Milliókat kicsaló embereket ítéltek el jogerősen Szegeden
biro_birosag_jogasz_ugyved

Jogerősen két év tíz hónap és három és fél év közötti börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azokat a vádlottakat, akik többek között rendőrök, ügyészek, bírák megvesztegetésével hitegetve milliókat csaltak ki egy sértettől.

A táblabíróság bűnszövetségben, társtettesként, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek az ügy három vádlottját. Az első- és másodrendű vádlott nőket három év és kettő év tíz hónap, a többszörös, különös visszaeső harmadrendű vádlott férfit három év börtönre ítélte, és kizárta őt a feltételes szabadság lehetőségéből. Az azóta elhunyt sértett 2007 végétől 2008 nyaráig szexuális kapcsolatot folytatott a prostituáltként dolgozó két nővel. A vádlottak 2008 augusztusában bemutatták a férfit egy fiatal lánynak, akivel a férfi szintén pénzért szexuális kapcsolatot létesített. Az időközben elhunyt lányról a vádlottak azt állították, nagykorú, ám néhány hét múlva azzal hívták fel a férfit, a még nem múlt el 18 éves, így ha nem fizet 1,4 millió forintot, feljelentik. Röviddel később a harmadrendű vádlott is megkereste a sértettet, és azzal fenyegette, ha nem fizet, megvereti és a lakását szétzúzza. A zsarolásnak engedve a férfi végül átadta a kért összeget. Ezt követően idős korát és hiszékenységét kihasználva, különböző hamis indokokkal folyamatosan újabb és újabb pénzösszegeket csaltak ki a sértettől, hol hallgatásukért követeltek fizetséget, hol nyomozók, ügyészek, bírók megvesztegetésére kértek milliós összegeket. A férfi összesen több mint 9 millió forintot fizetett ki a vádlottaknak. A két nő és a férfi ezután kölcsön címén is milliókat csalt ki a sértettől. 2008. december 16-án a vádlottak két társa magukat rendőrnek kiadva látogatták meg a férfit, azt állítva, hogy idézést hoztak a részére, mivel a sértett korábban a fiatal lánnyal pénzért szexuális kapcsolatot létesített. Négymillió forint ellenében felajánlották neki a "vádalku" lehetőségét, de a sértett ekkor már nem fizetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.