Közélet

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő bértárgyalások

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő bértárgyalások

2016. február 1., hétfő
Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő bértárgyalások

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő 2016. évi alágazati bértárgyalások a szakszervezetek és a munkáltatói szövetség, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége között hétfőn Budapesten - közölték a közúti közlekedési szakszervezetek az MTI-vel.

A szakszervezet tájékoztatása szerint megdöbbenve vették tudomásul, hogy a munkáltatói szövetség 0 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot. A Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, az Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége, az Autóbusz Közlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója a Volánbusz Közlekedési Szakszervezet közös közleményben közölte: abban az esetben, ha a munkáltatók nem tesznek reális bérfejlesztési ajánlatot a tárgyalás következő fordulóján, 2016. február 9-én, akkor nyomásgyakorlás eszközének alkalmazása mellett folytatják a tárgyalásokat a munkáltatóval.

Baranyai Zoltán

, a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke az MTI-nek elmondta: követelésük két részből áll, kereseti minimum eléréséhez bérfelzárkóztatást kérnek a munkavállalói elvándorlás megállítására, illetve 2016. évre pedig 7,5 százalékos bértömegemelésre tartanak igényt. A Volán-társaságoknál a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.