Közélet

Ismét támogatott mesterképzés a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

Ismét támogatott mesterképzés a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

2016. február 10., szerda
Ismét támogatott mesterképzés a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál
mesterkepzes_csmkik

Ismét támogatott mesterképzéseket indít a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzatnál tavaly 18 szakmában mintegy 250-en vették át mesterlevelüket. Az újabb képzésekre február végéig lehet jelentkezni.

Önrész vállalása mellett ebben az évben is támogatás nyerhető el az oktatáson való részvételhez, amely a mesterképzés költségének 20 százaléka, azaz 60 ezer forint. A kamara ügyvezetőségének döntése alapján a támogatások odaítélésénél a kereskedő, a hegesztő, a karosszéria lakatos és az épület- és szerkezetlakatos szakemberek élveznek előnyt, de bármely mestervizsga-köteles szakmában fogadunk jelentkezéseket. Támogatást kizárólag a tanulószerződéssel, vagy együttműködési megállapodással rendelkező, szakképzésben résztvevő cégek munkavállalói kaphatnak, de nem csak az említett négy szakmában. Mellettük azok leendő gyakorlati oktatók is bevonhatóak a programba, akik sajátjogukon, vagy munkáltatójukon keresztül nyilatkoznak arról, hogy 1 éven belül képzési tevékenységbe kezdenek. Azok számára, akik a támogatást nem nyerik el, a kamara igyekszik rugalmas feltételek mellett mestervizsgát és az arra irányuló felkészítést szervezni. A már szakmával és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező jelölteknek mind gyakorlati, mind elméleti vizsgákon kell bizonyítaniuk tudásukat. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra pedagógiai, vállalkozás ismereti és szakmai elmélet mellett 40 óra szakmai gyakorlatból áll. 2015-ben egyebek mellett villanyszerelő, gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat-szerelő, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, kőműves, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, járműfényező, szakács, cukrász, bútorasztalos, női szabó, férfiszabó, autóelektronikai műszerész, autószerelő, hegesztő, kereskedő és fodrász szakmákban vehettek részt az oktatásban a jelentkezők. Részvételi szándékát egy online regisztrációs lap kitöltésével jelezheti, amelyet a

kamara honlapján

ér el. A jelentkezési határidő 2016. február 29., a tanfolyamok várhatóan márciusban indulnak el. További információ a 06-62/554-250–as számon a 133-as melléken, valamint a 06-62/554-250-es számon a 174-es melléken, továbbá a mesterkepzes@csmkik.hu címen kérhető!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.