Közélet

Bővült az új dizájnerdrogok jegyzéke

Bővült az új dizájnerdrogok jegyzéke

2016. február 1., hétfő
Bővült az új dizájnerdrogok jegyzéke

Két vegyülettel, a TH-PVP és a Mexedrone nevű anyaggal bővült az úgynevezett új pszichoaktív szerek jegyzéke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Miután a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Országos Addiktológiai Centruma (OAC) megvizsgálta a TH-PVP-t és a Mexedrone-t, stimuláns hatásuk miatt javasolta, hogy vegyék fel mindkettőt az új pszichoaktív szerek jegyzékére - áll a közleményben. Az erről szóló rendelet megjelent a Magyar Közlönyben. Hozzátették: a jegyzékben szereplő új pszichoaktív szerek - más néven dizájnerdrogok - forgalmazása büntethető, így visszaszorítható a terjesztésük, a használatuk. Az OAC javaslata alapján az új pszichoaktív anyagok jegyzéke folyamatosan bővül, és mivel tavaly januártól a jegyzéket nem kormányrendeletben, hanem miniszteri rendeletben határozzák meg, a jogalkotó a korábbinál sokkal gyorsabban reagálhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.