Közélet

Mindössze kétperces nyílt üléssel kezdte az évet a pénzügyi bizottság

Mindössze kétperces nyílt üléssel kezdte az évet a pénzügyi bizottság

2016. január 13., szerda
Mindössze kétperces nyílt üléssel kezdte az évet a pénzügyi bizottság
penzbiz_ules04_gs

2 perc, 3 pont és 6 fő – számokban ez mondható el a pénzügyi bizottság idei első üléséről, amelyen ezúttal is kérdés és hozzászólás nélkül születtek meg a döntések.

A pénzügyi bizottság egyhangúlag szavazott a választókörzeti keret felosztásáról, melynek értelmében 40 ezer forint jut a Gyékényes Egyesület működési költségeinek támogatására

Szécsényi Ferencné

(MSZP) javaslatára, ennél 290 forinttal több a Makkosházi Nyugdíjas Egyesületnek, amit

Kozma József

(MSZP) kért, illetve a Szőregi regélő nyomdaköltségeihez 75 607 forinttal járulnak hozzá, amit a DK-s

Berkesi Ottó

kezdeményezett. Közgyűlési döntést igényel, hogy

Ménesi Imre

(MSZP) napilap előfizetésre költhessen a keretből a Kossuth Lajos sugárúti idősek otthona számára, míg Berkesi a Tömörkény István Művelődési Ház működési költségeinek fedezésére szánna 200 ezer forintot. Intézmények tetőfelújításához is hozzájárultak, a város tulajdonában álló Krúdy Gyula és a József Attila tagintézmények tavaly nyár óta a Nemzetgazdasági Minisztérium által alapított Szegedi Szakképzési Centrum fenntartásában működnek. A két épület tetőfelújítását fogják elvégezni, ehhez volt szükség az önkormányzat hozzájárulására. A nyílt ülésen harmadik napirendi pont a Dandár utca 6. szám alatti társasháznak az önkormányzattal 2009-ben kötött támogatási szerződésének a hatályon kívül helyezése volt. A társasház kéményfelújítás szeretett volna elvégezni, ám pénzügyi elszámolás hiányában elutasította azt az ÉMI, most pedig a város helyezte hatályon kívül a támogatási szerződést.

Ezúttal is kérdés és hozzászólás nélkül születtek meg a döntések.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=601100

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.