Közélet

Hivatalos látogatásra Indonéziába utazik Orbán Viktor

Hivatalos látogatásra Indonéziába utazik Orbán Viktor

2016. január 30., szombat
Hivatalos látogatásra Indonéziába utazik Orbán Viktor
Orbán Viktor

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szombat délután háromnapos hivatalos látogatásra Indonéziába utazik, a delegációban a kormánytagok közül részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A program főbb elemeit ismertetve a sajtófőnök elmondta:

Orbán Viktor

Jakartában koszorút helyez el az indonéziai nemzeti hősök emlékhelyén, a Kalibata temetőben, majd tárgyalásokat folytat

Joko Widodo

indonéz köztársasági elnökkel. Ezt követően a magyar és az indonéz kormány képviselői együttműködési megállapodásokat írnak alá többek között a következő évekre szóló felsőoktatási csereprogramról, valamint a halászat és az aquakultúra területén történő együttműködésről. Orbán Viktor

Le Luong Minh

-nel, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) főtitkárával is tanácskozik. A miniszterelnök

Jusuf Kalla

indonéz alelnökkel együtt üzleti fórumon vesz részt, ahol egyezmények és megállapodások aláírására kerül sor a két ország kereskedelmi és iparkamarái valamint más, közszolgáltatásokkal foglalkozó magyar és indonéz vállalatok között. A miniszterelnöki delegáció ellátogat Yogyakarta városába is, ahol a kormányfő X. Hamengkubuwono szultánnal, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzójával találkozik - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.