Közélet

Előzetesban az árpádhalmi alpolgármester támadója

Előzetesban az árpádhalmi alpolgármester támadója

2016. január 18., hétfő
Előzetesban az árpádhalmi alpolgármester támadója
biro_birosag_per_itelet

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak az árpádhalmi férfinak az előzetes letartóztatását, aki egyéb bűncselekmény mellett az árpádhalmi alpolgármesterre is támadt.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a tavalyi év decemberében, illetőleg idén januárban egy helybeli ingatlanba, illetve élelmiszerboltba is betört, azonban mivel cselekményét még időben felfedték, egy televíziót tudott eltulajdonítani mintegy 50.000.-Ft értében. Mindezeken túlmenően a gyanúsított január 15-én délelőtt 10 óra körül megjelent az árpádhalmi polgármesteri hivatal épületében azért, hogy arra kérje a polgármestert, hogy intézkedjen abból a célból, hogy őt a nagymágocsi rendőrőrsre az aznap esedékes kihallgatása végett beszállítsák. A polgármester közölte a gyanúsítottal, hogy erre nincs lehetőség. A gyanúsított ezt követően szóvá tette a közérdekű munkával kapcsolatos kifogásait, mely beszélgetésbe bekapcsolódott a hivatali munkaidejében levő sértett is, aki egyébként a község alpolgármestere. A polgármester és az alpolgármester közösen tájékoztatták a gyanúsítottat a közérdekű munka lehetőségeiről, majd a hangoskodó gyanúsítottat felszólították, hogy hagyjon fel a kiabálással. Ezt követően kikísérték a polgármesteri hivatal épületéből, de az épület előtt a gyanúsított egy alkalommal mellkason ütötte a sértettet, illetőleg a földre rántotta, mely cselekményének csak a hivatal dolgozói vetettek véget. Az ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, melynek során a terhelt a cselekmény elkövetését elismerte. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapi időtartamra történő elrendelésére, többe között azért is, mert többszörösen bűntetett előéletű és vele szemben ezeken túlmenően is több eljárás van folyamatban. Az indítvány tárgyában a mai napon a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.