Közélet

Fuvosz-főtitkár: mindig az emberi élet az első

Fuvosz-főtitkár: mindig az emberi élet az első

2015. december 6., vasárnap
Fuvosz-főtitkár: mindig az emberi élet az első

Mindig az emberi élet az első, a kamionsofőr nem sérülhet, akkor is ezt kell szem előtt tartani, ha komoly érték van a gépjárműben - mondta Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (Fuvosz) főtitkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A főtitkár ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a franciaországi Calais-nál egyre nehezebb a sofőrök helyzete a bevándorlók miatt.

Peredi Péter

szerint a legjobb, amit a sofőrök tehetnek, hogy Calais előtt ellenőrzik a járművüket, folyamatosan tartják egymással kapcsolatot, vagy akár konvojban közlekednek. Ezen kívül fontos, hogy ismerjék a helyi rendőrség elérhetőségeit is - tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy felmerült egy mini Schengen létrehozása azt mondta, az újbóli ellenőrzések jelentős veszteségeket okoznának a fuvarozóknak, hiszen akár több napos várakozásra is kényszerülnének a kamionok a határokon, ezzel megnőne a fuvaridő, több eszközre és sofőrre lenne szükség, mindez pedig nagyobb környezeti megterhelést is jelentene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.