Közélet

Elindult a második magyar rendőrkontingens Szlovéniába

Elindult a második magyar rendőrkontingens Szlovéniába

2015. december 28., hétfő
Elindult a második magyar rendőrkontingens Szlovéniába
Papp Károly

Elindult hétfő reggel Budapestről a második magyar rendőrkontingens Szlovéniába, ahol az illegális bevándorlással kapcsolatos feladatokat lát majd el.

A Készenléti Rendőrség bázisán tartott sajtótájékoztatón

Papp Károly

országos rendőrfőkapitány elmondta: 52 rendőr utazik Szlovéniába, ahol január 31-ig teljesítenek szolgálatot. A magyar rendőrök szlovén irányítás alatt dolgoznak majd. A magyar rendőrök elsősorban a befogadóállomásokon teljesítenek szolgálatot, közreműködnek a zöldhatár őrizetében, az úgynevezett mélységi ellenőrzésben és a közrendvédelmi feladatok ellátásában. Papp Károly elmondta azt is, hogy idén az egyik legnagyobb kihívást az illegális bevándorlással és a határvédelemmel kapcsolatos feladatok jelentették. Felidézte, Magyarország a schengeni határellenőrzési kódex szabályainak betartása érdekében három pilléren álló intézkedéseket hozott az év közepén: szigorított az illegális bevándorlással kapcsolatos jogszabályi környezeten, műszaki akadályt telepített az érintett határszakaszra és felállították a határrendészeti igazgatóságot. Ennek eredményeként a migráció a zöldhatáron szinte megszűnt, ma már ellenőrzött keretek között történik a személy- és járműforgalom beléptetése a határokon - tette hozzá a rendőrfőkapitány. Szólt arról is, hogy Szlovénia október végén kért segítséget a rendőri feladatok ellátására, erre Magyarország az elsők között válaszolt, és a kormány döntése értelmében november 9-e és 2016. január 31-e között rendőröket küld az országba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.