Közélet

Változatos adventi programok Szegeden

Változatos adventi programok Szegeden

2015. november 26., csütörtök
Változatos adventi programok Szegeden
adventigyertyagyujtas_mj-31

Kézműves vásár, kulturális és zenei programok, adománygyűjtés, valamint többek között egy négyszáz méteres útvesztő is várja a szegedieket és a városba érkező vendégeket a következő hetekben a csongrádi megyeszékhelyen.

Németh István

, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényeket bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szegeden a korábbi adventekhez képest új helyszíneken is tematikus programokat szerveznek. A Széchenyi téren hagyományosan az ajándékokat keresők kedvébe igyekeznek járni, civil szervezetek jóvoltából pedig zenés programokat, mesefelolvasásokat is rendeznek itt. A Szent István téren december 5-én, 6-án gyermekprogramokat tartanak, a Dugonics tér pedig új díszkivilágítást kap.

Mocselini Rudolf

szervező emlékeztetett rá, hogy a Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézműves vásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyeik és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált. A programok a Fogadalmi templom felújítását követően két év után térnek vissza a Dóm elé. A bálaszínházban folyamatos gyerekeknek szóló, illetve más kulturális és zenei programok lesznek, az ország egyik legnagyobb adventi koszorúján pedig minden vasárnap este jeles személyiségek - elsőként

Botka László

polgármester és

Kiss-Rigó László

megyéspüspök - gyújtják meg a gyertyákat. Az Aradi vértanúk terén a korábbiaknál négyszer nagyobb, több mint négyszáz méteres útvesztő épül föl szalmabálákból. A Szent-Györgyi Albert téren, a Fekete ház mellett háztáji piac várja az ínyenceket, ahol a füstölt pisztrángtól a házi lekvárokig sokféle kézműves termékeket kóstolhatnak a vendégek. Évek óta hagyomány, hogy a város rotarystái jótékonysági programokat szerveznek a Klauzál téren.

Hajdu László

, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club elnöke elmondta, az advent minden napján két-két családot ajándékoznak meg. Az egyik kedvezményezettet a város 24 iskolája, illetve óvodája jelöli ki, a százezer forintot meghaladó nagyságú, személyre szóló ajándékok átadása előtt pedig a gyerekek előadják ünnepi műsorukat. A másik megajándékozottat a helyi napilap, a Délmagyarország olvasói javasolják, és támogatásukhoz szükséges összeget is ők adják össze a Lapcom Média Alapítvány szervezésében. Az ajándékokat minden nap egy-egy Szegedhez kötődő ismert ember, művész, sportoló adja át, és egyúttal elmondja a közösségnek szóló jókívánságát. A város karácsonyfájával szemben, a téren jótékonysági gyűjtés is folyik, az adományokból tavaly több százezer forinttal támogatták a szeged-alsóvárosi ferencesek szegény konyháját, idén pedig a fogyatékkal élők Waltner Károly Otthonát, illetve a szegedi óvodákat segítik majd.

Kézműves vásár, kulturális és zenei programok, adománygyűjtés, valamint egy négyszáz méteres útvesztő is várja a vendégeket a következő hetekben.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=592001

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.