Közélet

Márton napi libaünnep Hódmezővásárhelyen

Márton napi libaünnep Hódmezővásárhelyen

2015. november 1., vasárnap
Márton napi libaünnep Hódmezővásárhelyen

November hetedikén, szombaton 10-14 óráig az Árpád utcai Népművészeti házban várják Márton napi programok az érdeklődőket.

"Az évkör jeles napjai közül talán a legízletesebb kerül felelevenítésre november elején a Tájházban. A magyar néphagyományban igen sokféle szokás kapcsolódik

Szent Márton

napjához, hiszen kultusza az egyik legrégebbi és legerősebb hazánkban. A nagylelkűsége és jósága miatt tisztelt szent névünnepén a legendában is fontos szerepet játszó ludak kerülnek a középpontba. Finom sültjük gondoskodik róla, hogy ne éhezzünk, csontjukból megjósoljuk milyen tél vár ránk idén, a gyerekek pedig azt is kipróbálhatják milyen volt a fosztó asszonyok munkája annak idején. De azért az újbort sem felejtjük el megkóstolni. Mindenkit várunk szeretettel!" - invitálnak a szervezők.

Program:

Libából készült hagyományos ételek kóstolója Újbor kóstoló Terendi Viktória: Szent Márton és a libák – ismeretterjesztő előadás Tollfosztás Gyermek kézműves foglalkozás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.