Közélet

Ismét megrendezik a Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden

Ismét megrendezik a Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden

2015. november 24., kedd
Ismét megrendezik a Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden

Idén immár 17. alkalommal rendezik meg november 26-án csütörtöktől a Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network-Szeged és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kétnapos közös rendezvényének középpontjában a közlekedési szolgáltatások magyarországi feltételrendszerei állnak majd.

Szeri István

, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közlekedési- és Logisztikai Kollégiumának elnöke, a szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke a csütörtökön kezdődő tanácskozásról elmondta: a konferencia 17 év alatt olyan szakkonferenciává nőtte ki magát, amely a közlekedési szolgáltatások kérdéseivel foglalkozik. Idén a közösségi közlekedéshez kapcsolódó témák mellett az áruszállításhoz és a logisztikához kapcsolódó változásokról is szó esik majd. Az érdeklődők az első napon egyebek mellett a regionális közösségi közlekedés lehetőségeiről, a vasúti személyszállítás sikerének feltételeiről, a közlekedési szektor foglalkoztatási kérdéseiről, valamint a pozsonyi Duna-hidak történetéről hallhatnak, de nem marad el az európai és hazai közlekedésben tapasztalható trendek és tények ismertetése sem. A tanácskozás második napján a résztvevők az Árufuvarozás, logisztika, infrastruktúra, foglalkoztatás szekcióban, valamint a Közösségi közlekedés, taxi szolgáltatás és foglalkoztatás szekcióban folytatják a munkát. A rendezvényt megelőzően november 25-én, szerdán immár hagyományosan tart kihelyezett ülést az MKIK Közlekedési- és Logisztikai Kollégiumának Taxi és Személygépkocsis Személyszállítási Tagozata Szegeden. A konferencia részletes programja és a jelentkezési űrlap

ezen a linken

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.