Közélet

Éjszakai buszjáratok indulnak a bulizó fiatalok biztonságos hazajuttatása céljából

Éjszakai buszjáratok indulnak a bulizó fiatalok biztonságos hazajuttatása céljából

2015. november 28., szombat
Éjszakai buszjáratok indulnak a bulizó fiatalok biztonságos hazajuttatása céljából
mars_ter_buszsav02_gs

A Széchenyi térről négy irányba indulnak buszok a pénteki és a szombati bulikat követően hajnali kettő órakor. A DK-s kezdeményezést támogatták a Városüzemeltetési Bizottság jobb- és baloldali delegáltjai is.

Éjszakai bulijáratok indulnak november 28-tól a Széchenyi térről szombat és vasárnap hajnali kettő órától. A cél a fiatalok biztonságban hazajuttatása a belvárosi bulik után. Ha a kezdeményezés beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor a négy járat a szegedi közlekedési menetrend állandó részei maradnak. „A városüzemeltetési bizottság elfogadta, hogy éjszakai bulijáratokat indít a város megbízása alapján a DAKK Zrt. Minden autóbusz hajnali kettőkor indul egyetlen pontból, a Széchenyi tér Kárász utcai csatlakozásából” – nyilatkozta lapunknak

Binszki József

, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője és önkormányzati képviselője. A négy járat közül a 91E Újszeged, Szőreg felé megy, a 92E a Tarjánban, Petőfitelepen, Tápén, Baktón élőket szállítja haza, a 93E Makkosháza érintésével Kiskundorozsmáig jut el, a 94E pedig Alsóvároson át Kecskéstelepig szállítja az utazóközönséget. A város éves költségében hatmillió forint plusz kiadást jelent a heti kétszer négy busz, normál vonaljeggyel és helyi buszbérlettel igénybe vehető. Hangsúlyozta a DK politikusa, hogy a Városüzemeltetési Bizottság mind a kilenc jelen lévő tagja támogatta a kezdeményezést párttól függetlenül. A ‪#‎gyermekembiztonsága hashtag jelzéssel Binszki és képviselőtársai a szülőket akarják megszólítani, de népszerűsíteni kívánják a lehetőséget a fiatalok és az egyetemisták között is, mert hét-nyolc évvel ezelőtt egy hasonló kísérlet már kudarcba fulladt, nem szeretnék, ha ezzel a kezdeményezéssel is ez történne. A képviselő elmondta, a mostani próbaidőszak hat-nyolc hónapig tart, ha ez idő alatt is kihasználják a bulizók a járatot, akkor a jövőben is létezni fog. A SZEGEDma kérdésére a képviselő elmondta, hogy a hétköznapi egyetemi bulikra egyelőre nem tervezik kiterjeszteni a járatokat, így a következő hónapokban biztos nem valósul meg az SZTE-s hallgatók régi álma. „A Facebookon olvastam a visszajelzéseket, sokan kérdezik, hogy miért nem indul háromkor, vagy terjesztik ki Makóra, Hómezővásárhelyre a szolgáltatást. A kérések egy része méltányolandó, például jogos a kérdés, hogy miért nem jut el Szentmihálytelekre egyik járat sem” – vélekedett a képviselő, aki nem zárkózott el esetleges plusz járatok indításának lehetőségének támogatásától sem, ha sokan választják a pénteki, szombati bulik után az új hazajutási lehetőségeket.

Ezentúl nem kell buli után az éjszakában gyalogolni - éjszakai bulijáratok indulnak november 28-tól a Széchenyi térről szombat és vasárnap hajnali kettő órától! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=592282

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.