Közélet

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át Hódmezővásárhelyen

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át Hódmezővásárhelyen

2015. október 10., szombat
Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át Hódmezővásárhelyen
Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át Hódmezõvásárhely

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át szombaton Hódmezővásárhelyen, a beruházást a kormány 655,6 millió forinttal, a Magyar Vívó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 50-50 millió forinttal támogatta.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen elmondta, a Hódmezővásárhelyen 2005-ben bevezetett mindennapos testnevelés keretében ma már öt iskolában mintegy négyszáz gyermek vesz részt vívásoktatáson. Az új vívócentrum az ő képzésük mellett arra is lehetőséget biztosít, hogy Hódmezővásárhely a vívás dél-alföldi fellegvára lehessen. A hódmezővásárhelyi önkormányzat a városi stadion felújításával, a Balogh Imsi Sportcsarnok létrehozásával, a fedett uszoda bővítésével, az 1700 négyzetméteres vívó- és ökölvívócentrum kialakításával hozzájárul ahhoz, hogy a település fiataljai egészségesek, tehetségüknek és szorgalmuknak megfelelően boldogulni képes emberek legyenek - hangsúlyozta a politikus. Ehhez nyújt a kormány segítséget akkor, amikor az utánpótlás-nevelést és a professzionális sportot tizenhat szövetségnek támogatást nyújtva segíti. A kormányzat jól teszi, amikor az adófizetők pénzét a gyerekekre, a jövőre, a magyar sport támogatására fordítja - jelentette ki a miniszter.

Schmitt Pál

volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott, aki vívótermet épít, az komoly részt vállal a város gyermekeinek neveléséből. A vívás az a sportág, amely talán a legtöbbet hozzátesz egy ember egyéniségéhez - mondta a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A Hódmezővásárhely központjában - egy műemléképület felújításával és átalakításával - létrehozott 12 versenypástos, a legmodernebb találatjelző berendezésekkel felszerelt kétszintes létesítmény az ország legkorszerűbb regionális vívócentruma. Az épületben a vívók mellett az ökölvívók is helyet kapnak, és fallabda pályákat, valamint rekreációs részleget is kialakítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.