Közélet

Töklámpás felvonulás színesítette a dorozsmai tökfesztivált + FOTÓK

Töklámpás felvonulás színesítette a dorozsmai tökfesztivált + FOTÓK

2015. október 10., szombat
Töklámpás felvonulás színesítette a dorozsmai tökfesztivált + FOTÓK
tokfesztival10_gs

A pénteki nap szokás szerint a gyermekeké volt, szombaton a családokat várják színes és ízes programokkal. Négy-ötszázan vettek részt a péntek esti töklámpás felvonuláson.

Hatodik alkalommal rendezik meg az évről évre népszerűbb Dorozsmai Tökfesztivált. A kétnapos közösségi esemény első napján, pénteken a gyermekeknek kedveskedtek a szervezők, a kicsik többek között ingyen használhatták az ugrálóvárat, a forgót, a kisvonatot, játékos vetélkedőkön és sorversenyeken kapcsolódhattak ki, ahol csokoládét nyerhettek, kézműves-foglalkozásokon alkothattak, és természetesen a fesztivál középpontjában álló tökből készült finomságokat is megkóstolhatták. A csúcspontot - mint minden esztendőben - ezúttal is az esti töklámpás felvonulás jelentette, melyen négy-ötszázan vettek részt, felnőttek és gyermekek egyaránt.

tokfesztival09_gs

A szombat a családoké lesz. A művelődési ház udvarán fellépnek mások mellett (15 órakor) a Gera fivérek, és a dorozsmaiakat reggel 8-tól estig például sörivó, virslievő, halászléfőző versennyel is várják. Ezúttal is lesz természetesen dísztök-kiállítás és -vásár, tökfaragás, tökös ételeket, kürtöskalácsot, vattacukrot fogyaszthatnak a látogatók. Délután kiderül, kié a legkülönlegesebb, legnagyobb és leghosszabb tök, és tökkirályt is választanak. Minden korosztály megtalálja majd a számítását, hiszen rengeteg a program! A cél pedig ezúttal is a jó hangulat, az együttlét, a közösség összekovácsolása - mondta el portálunknak

Mihálffy Béla

(Fidesz-L.É.T.), Kiskundorozsma önkormányzati képviselője, aki a fesztivál kezdeteitől fogva oroszlánrészt vállal a szervezésből a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatójával,

Hajdú Gézával

, valamint a dorozsmai részönkormányzattal.

Nagy érdeklődés övezte a dorozsmai töklámpás felvonulást - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=578663

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.