Közélet

Október 30-tól megsokszorozódik az egy helyen elintézhető hivatalos ügyek száma Szegeden

Október 30-tól megsokszorozódik az egy helyen elintézhető hivatalos ügyek száma Szegeden

2015. október 12., hétfő
Október 30-tól megsokszorozódik az egy helyen elintézhető hivatalos ügyek száma Szegeden

Mint ismeretes, hamarosan elkészül a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületének energetikai felújítása és akadálymentesítése, valamint az első emeleten kialakított központi kormányablak, amely az ország legtöbb munkaállomással rendelkező ilyen ügyfélszolgálata lesz. Ezzel egy időben az épületbe új közszolgáltatások költöznek. A Szeged Járási Hivatal minden Huszár utcai osztálya és ügyfélszolgálata, valamint a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály ügyfélszolgálatai október 30-tól a Rákóczi tér 1. szám alatt működnek tovább. Az átköltözések ideje alatt az ügyfélfogadás nem szünetel, de ideiglenesen módosul. A lakosságot leginkább érintő ügyeket egy helyen, a Kormányhivatal központi épületében lehet majd elintézni.

A Szeged Járási Hivatal költözése miatt az alábbi változásokra hívjuk fel a nyilvánosság figyelmét:

A Huszár utcai Okmányiroda nyitva tartásának utolsó napja október 22., csütörtök. Itt, ezzel az időponttal az ügyfélfogadás megszűnik. Október 26-tól október 28-ig az állampolgárok három Kormányablakban intézhetik okmányügyeiket: - a Kormányhivatal központi épületében, (Szeged, Rákóczi tér 1.), - a Tesco Extra áruházban (Szeged, Rókusi krt. 42-64), illetve - a Szeged Nova áruházban (Szeged, Szőregi út 80). A Rákóczi téri épület földszintjén lévő kormányablak október 27-én, kedden és október 28-án, szerdán, hosszított nyitva tartással, reggel 8-tól este 8 óráig várja az ügyfeleket. Az elkészült okmányokat szintén ott lehet átvenni. Október 29-én, csütörtökön a Rákóczi téren a kormányablak operációs rendszerének cseréje miatt az ügyfélszolgálat zárva lesz. Ezen az egy napon, csak a Tesco Extra áruházban és a Szeged Nova áruházban lehet majd ügyintézni. Október 30., péntektől Szeged mindhárom kormányablakában egységes nyitva tartási időben várják az ügyfeleket: Hétfő: 7:00 - 17:00 Kedd: 8:00 - 20:00 Szerda: 8:00 - 20:00 Csütörtök: 8:00 - 18:00 Péntek: 8:00 - 20:00 A működéssel kapcsolatos további információ, hogy október 30-tól az elkészült okmányok kiadása, az autókereskedők ügyeinek intézése illetve a fogyasztóvédelmi ügyfélfogadás a földszinti kormányablakban kap helyet. A Huszár utcai épületből a Hatósági és Gyámügyi Osztály október 16-án, pénteken költözik a Rákóczi téri épületbe. Az informatikai átszerelést október 19-én hétfőn kezdik, amely előre láthatólag 2-3 napot vesz igénybe, így az ügyfélfogadás korlátozottan, de biztosított lesz.

A Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály ügyfélszolgálatainak költözése miatt az alábbi változásokra hívjuk fel a nyilvánosság figyelmét:

Október 30-tól a jelenleg Bécsi körút 5. szám alatti családtámogatási, valamint a Deák Ferenc utca 17. szám alatti egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási ügyek ügyfélszolgálatai a Rákóczi téri épület új, első emeleti kormányablakában fogadják az ügyfeleket. Ezeken a helyszíneken az ügyfélfogadás megszűnik. A lakáscélú támogatási ügyekben továbbra is a Bécsi körúton lesz az ügyfélfogadás, a megszokott napokon - hétfőn és szerdán -, és a megszokott időben, 8 órától 16 óráig. A megváltozott munkaképességű személyek teljes körű ügyintézése is változatlanul a Sólyom utca 2. szám alatt marad. Szintén az első emeleten kialakított, akadálymentes térben kap helyet október 30-tól a Szeged Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának ügyfélfogadása. A Kormányhivatal központi, Rákóczi téri kormányablakának ügyfélfogadási rendje október 30-tól tehát a következő rendben történik: Hétfő: 7:00 - 17:00 Kedd: 8:00 - 20:00 Szerda: 8:00 - 20:00 Csütörtök: 8:00 - 18:00 Péntek: 8:00 - 20:00 Ez érvényes a családtámogatási, egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási illetve a foglalkoztatási osztály ügyintézésre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.