Közélet

Kormányablak nyílt a Makói Járási Hivatalban + FOTÓK

Kormányablak nyílt a Makói Járási Hivatalban + FOTÓK

2015. október 17., szombat
Kormányablak nyílt a Makói Járási Hivatalban + FOTÓK
BC5K0031

A teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablakot a városháza főépületében lévő Járási Hivatalban alakították ki 60 millió forintos költséggel. Az új ügyfélszolgálaton 12 munkaállomás és 2 fotófülke, valamint a hivatal 13 magasan képzett munkatársa várja az állampolgárokat, akik több, mint 400 féle ügykörben intézkedhetnek ezen túl.

szechenyi2020_szocialis_alap

A hivatalos megnyitón

Égető Gábor

, a Makói Járási Hivatal vezetője fogadta az ünnepség résztvevőit.

Juhász Tünde

, a Csongrád Megyei kormányhivatal vezetője köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, hogy a kormány szándéka a közigazgatás átalakításával többek között az volt, hogy minőségi változás történjen az állampolgároknak nyújtandó szolgáltatások, az ügyfelekkel való kapcsolattartás terén. Reményét fejezte ki, hogy, a makói Kormányablakban megforduló ügyfeleknek megváltozik a korábban kialakult rossz véleménye az állami ügyintézés színvonaláról. „Az utóbbi másfél év törekvései ugyanis abba az irányba mutattak – mutatott rá -, hogy a közigazgatás legyen valódi közszolgálat, és az állami feladatok ellátását, amely leginkább a hivatalos iratok, ügyek intézését jelenti, a mindennapokban is hassa át az emberekkel való törődés.”

BC5K9983

Baltay Tímea

, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára avatóbeszédében elmondta, a makói az ország 164. kormányablaka, amelyet személyesen kereshetnek fel az állampolgárok, de hangsúlyozta azt is, hogy az ügyfélszolgálatok hálózatán túl az otthonról, elektronikusan intézhető ügyek száma is emelkedni fog a közlejövőben. A makói kormányablakban megjelenők 423 féle ügyet intézhetnek személyesen, december 31-ig ezek számát 500-ra bővítik. De fejlesztik a kistelepüléseken működő ügysegédi rendszert is. A kormányablakot a makóiak és a járásban élők nevében

Farkas Éva Erzsébet

polgármester vette át, és hangsúlyozta: nem csak azért örül a beruházásnak, mert itt egyszerű, gyors és kényelmes lesz az ügyintézés, hanem azért is, mert az épület egy olyan szárnyát újították fel, és tették alkalmassá a köz szolgálatára, amely eddig romosan állt. Hozzátette, hogy az ügyintézés modernizálása is egyik jele annak, hogy a korábbi uralkodó állam helyébe a szolgáltató állam lépett. A Csongrád Megyei Kormányhivatal még 2013-ban nyert 390 millió forint uniós támogatást a TIOP – 3.3.1/A-12/2 – „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázat keretében. A megyében összesen 11 kormányablak valósul meg ennek köszönhetően.

Teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablak nyílt Makón - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=580860

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.