Közélet

A Fűrész utca felújítását szeretnék a civilek + FOTÓK

A Fűrész utca felújítását szeretnék a civilek + FOTÓK

2015. október 5., hétfő
A Fűrész utca felújítását szeretnék a civilek + FOTÓK
furesz_utca01_gs

Az Élhető Szegedért Egyesület nem ígéreteket, hanem tetteket szeretne látni. A Kálvária tér és a Rigó utca állapotával is elégedetlenek.

Az Élhető Szegedért Egyesület tartott utcafórumot a Fűrész utca elmaradt aszfaltozása miatt, a mintegy 200 méteres szakasz tele van kátyúkkal, a reggeli és kora délutáni esők nyomai még látszódtak a sajtótájékoztató ideje alatt. Habár meghívták

Molnár Lászlót

, az önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának vezetőjét és

Lauer Istvánt

, a körzet MSZP-s önkormányzati képviselőjét, egyikük sem jött el a gyűlésre. „A Fűrész utca tizenkét éve a politikai ígérgetések talpköve, de eddig senki nem újította fel az utcát, úgy érezzük, most már lépni kell. Egy új fejezetet szeretnénk nyitni, amikor az önkormányzatiság ellenében a civil kurázsi feltámad, s a saját boldogulások mellett mások boldogságáért is küzdenek az egymással összefogó emberek. Célunk, hogy közvetítsünk az emberek és az önkormányzat között, szembesítsük a politikát a be nem tartott ígéretekkel” – mondta

Péter Szilveszter

, az egyesület

idén

megválasztott elnöke. „Alig 196 méter hosszú az utca, ezt a kérést már rég lehetett volna teljesíteni! A nagykörúttól számítva ez a második utca, igazán nem mondható róla, hogy külterület. Miután a Fidesz megtekintette az utcát, gyorsan felújították az önkormányzati választások előtt, de akkora sietséggel, hogy az esővíz-levezető csatornát is leaszfaltozták” – magyarázta. Idézett Lauer István egyik sajtónyilatkozatából, ahol nem említette problémaként a Fűrész utcát, ezért azt javasolta, hogy az önkormányzati képviselő járja be gyalog a környéket, s tekintse meg az állapotokat.

Varga György

, az egyesület titkára hozzátette, személyesen kérte Lauertől, hogy a MIOK előtti részt javítsák ki, mert a gépkocsikban kárt tehet a Rigó utca iskola előtti szakasza.

furesz_utca08_gs

„A Kálvária tér közbiztonságával kapcsolatban problémákat tapasztaltunk, este nem lehet leülni nyugodtan” – mondta Péter Szilveszter, mire az egyik résztvevő közbevetette, hogy nappal sem. „Az egyesület vezetősége járt a polgármesternél, ahol Botka László személyesen ígérte, hogy a Dugonics tér után a Kálvária teret fogják felújítani. Azonban, amikor kihirdette, kitrombitálta a városvezetés a tíz legfontosabb felújítási tervét, akkor már nem volt ott a listán a Kálvária tér” – mondta felháborodva. „Három éve ígéri Lauer István a téren átmenő gyalogút felújítását, mégsem történt semmi. A kerékpáros pihenőben hajléktalanok laknak, nem tudják használni azok, akiknek készült. A Finomöntöde nagy légszennyezettséget okoz. Menjen el az Árkád környékére a képviselő, s szagolja meg, hogy milyen csatornaszag terjeng ott, nem neki kell megoldania, de az ő feladata lenne, hogy utánajárjon az okának. A Bakay Nándor utca forgalmával valamit kezdeni kell, nem elfogadható indok, hogy a közlekedési vállalat nem tudja átirányítani a forgalmat a többletköltségek miatt, az itt élők egészsége többet ér, mint fél liter gázolaj a kerülőre. Azokon a helyeken, ahol ideiglenes csatornák vannak, ki kell építeni rendes csatornákat. Sok a teendő, de ha a helyi képviselő nem jelzi, soha nem fog a közgyűlés elő kerülni a probléma” – sorolta Péter Szilveszter a teendőket, s hozzátette, nem is mondta el az összes általuk tapasztalt problémát.

Az Élhető Szegedért Egyesület nem ígéreteket, hanem tetteket szeretne látni. A Kálvária tér és a Rigó utca állapotával is elégedetlenek.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=577455

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.