Közélet

Zászlót bontott a polgárőrség ifjúsági tagozata

Zászlót bontott a polgárőrség ifjúsági tagozata

2015. szeptember 26., szombat
Zászlót bontott a polgárőrség ifjúsági tagozata

Ünnepélyes nyitófórummal zászlót bontott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) ifjúsági tagozata szombaton. A százhalombattai eseményen 250 ifjú polgárőr tett ünnepélyesen fogadalmat.

Túrós András

, az OPSZ elnöke köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy hároméves előkészítő munkát követően kerülhetett sor az ünnepi eseményre. A tagozat létrejöttével most új szakasz kezdődik a 25 éves, 52 ezer tagot számláló polgárőrség életében. A fiatalokat a megújulás zálogának nevezte a szervezet életében. Az elnök emlékeztetett arra, hogy június 21-én hatályba lépett a polgárőrségről szóló törvény módosítása, amely lehetővé teszi a 14 és 18 év közötti fiatalok bevonását az önkéntes bűnmegelőző munka egyes fázisaiba. A polgárőrség lehetőséget kapott arra is, hogy az érettségi előtt álló diákok itt teljesíthessék 50 órás iskolai közösségi szolgálatukat - emelte ki Túrós András. Az OPSZ elnöke a fiatalokhoz szólva azt mondta, hogy példát mutatnak áldozatvállalásból, társadalmi felelősségvállalásból, amit "nyugodtan hívhatunk modern hazaszeretetnek és modern hazafiságnak". Túrós András elismerését fejezte ki a határ mentén tevékenykedő polgárőröknek, példaértékűnek nevezve hősies helytállásukat.

Papp Károly

országos rendőrfőkapitány arra mutatott rá, hogy az ifjú polgárőrök csatlakozásának lehetősége hiánypótlás a fiatalok nevelésében, képzésében, amihez minden segítséget és támogatást megadnak.

Schanda Tamás

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára köszöntőjében az ifjúsági közösségek fontosságáról beszélt. Magyarországon a fiataloknak kevesebb mint tíz százaléka tartozik valamilyen közösséghez, szavai szerint ez azért nagy probléma, mert így nincs meg a lehetőség, hogy a fiatalok megtapasztalják a másokért való tevékenykedés élményét, az öngondoskodás és a felelősségvállalás képességét. A közösséghez való tartozás megerősíti a szülőföldhöz való tartozást - mutatott rá. Az eseménynek otthont adó Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály (ÉSZKE) üdvözlő beszédben úgy fogalmazott, hogy "ebben a fontos mozgalomban a lokálpatrióta célok és elemek szoros harmóniában vannak a nemzeti érdekekkel".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.