Közélet

Újra élet költözik a vásárhelyi Majolikagyárba

Újra élet költözik a vásárhelyi Majolikagyárba

2015. szeptember 28., hétfő
Újra élet költözik a vásárhelyi Majolikagyárba
pr10_gs

A DAOP-1.1.1/A-13-2013-0009 „Üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése a Somogyi Öthalom Kft. által” pályázat projekt záró rendezvényét tartották pénteken az algyői Kastélykert étteremben.

A projektet

Fodor József

, a Somogyi Öthalom Kft. ügyvezetője, magát a kivitelezést

Valkony Károly

, a projekt műszaki ellenőre mutatta be az érdeklődő közönségnek, majd fogadás zárta az eseményt. Elhangzott, a projekt a Somogyi Öthalom Kft. Hódmezővásárhely, Széchenyi tér 1. szám alatti ipari területe mint befektetési környezet fejlesztését célozta alapinfrastrukturális beruházásokkal, épületátalakítással, korszerűsítéssel. Az ingatlan egyébként 2010 óta a vállalkozás tulajdona, műszaki állapota leromlott volt, a fejlesztéssel érintett terület azonban vonzó befektetési környezetté formálható, hogy támogassa a helyi, kistérségi és regionális gazdaságot. A kft.-t az elmúlt években több cég is felkereste betelepülési szándékával, ennek feltétele azonban a kiépített infrastruktúra, valamint a megfelelő helyiségek, csarnokok. A megvalósult program révén újra élet költözik a vásárhelyi Majolikagyárba – ez derült ki Fodor József ügyvezető előadásából. Hozzátette, a Somogyi Öthalom Kft. joggal látott fantáziát a várostörténeti értékű ipartelep piaci igényeknek megfelelő fejlesztésében, átalakításában. A Széchenyi-terv keretében elnyert, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó pályázati forrásoknak is köszönhetően a betelepülő vállalkozások számára ivó-, ipari és tűzi víz hálózatot, gázt, elektromos áramot, informatikai és telekommunikációs alaphálózatot, eső- és szennyvízelvezetést, hulladékszállítást, valamint tűz- és vagyonvédelmet tudnak biztosítani. A mintegy 6000 négyzetméteres épületet különböző alapterületű egységekké alakították, külön bejárattal, valamint az irodaépületet is felújították. A csarnokban egyebek között kicserélték a nyílászárókat, megoldották a hő-, hang-, víz szigetelést, kiépítették az elektromos- és a gázhálózatot, valamint a világítást és a fűtést. A helyiségek ipari padlóburkolat kaptak, műhely-irodákat, öltözőket és étkezőket alakítottak ki. Az irodaépületben is felújították az elektromos hálózatot, a fűtési rendszert, a lépcsőházat, vizes blokkokat építettek, nyílászárókat cseréltek. Kiépítették a mai kor színvonalának megfelelő informatikai és telekommunikációs alaphálózatot, tetszetős térburkolatokkal, növénytelepítéssel varázsolták barátságosabbá az ipari környezetet. „A 2013. szeptember elején indult beruházást a tervezett időben és megfelelő színvonalon sikerült befejezni. Vannak már bérlőink, illetve előszerződéseink, így joggal bízunk abban, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az induláskor 7 százalékos beépítettségű ipartelep kihasználtsága nagy mértékben javul. Több mint 10 új vállalkozás betelepülésével számolunk, s ezek a tervek szerint több tucat új munkahelyet teremthetnek a városban” – beszélt a tervekről. Hangsúlyozta azt is: a Somogyi Öthalom Kft. amellett, hogy ipartörténeti értéket mentett, komplex szolgáltatásával tud hozzájárulni a dél-alföldi régió, azon belül a hódmezővásárhelyi kistérség gazdasági versenyképességének fenntartásához, javításához, és ami nagyon fontos: a munkahelyteremtéshez.

Somogyi Öthalom Kft.: • komplex ipari szolgáltatáscsomag mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára • 6000 m2 épületben 50, 100, 200, 400 négyzetméter csarnokok külön irodaépülettekkel • alapszintű infrastruktúra, mely módosítható a betelepülő cégek profiljához, igényeihez

szechenyi_2020

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.