Közélet

Társadalmi problémák és szelfik - Tóth Tamás Sándor kiállítása a Tágas Téren

Társadalmi problémák és szelfik - Tóth Tamás Sándor kiállítása a Tágas Téren

2015. szeptember 25., péntek
Társadalmi problémák és szelfik - Tóth Tamás Sándor kiállítása a Tágas Téren
selfie_kapcsolat

A szelfi mindig tökéletes, vidám, gondtalan - legalábbis a közösségi oldalakra feltöltött önportrék ezt sugallják a külvilágnak. A szelfi háttere azonban gyakran többet mutat, mint ami a mosolygós arcon tükröződik.

Tóth Tamás Sándor

, a Motiváció Oktatási Egyesület munkatársa, az SZTE Tehetségpont tagja nem mindennapi projektbe kezdett, ugyanis szelfiken keresztül üzen olyan, egyre súlyosbodó társadalmi problémákról, mint a gyermekéhezés vagy a kilakoltatás. #éhezés, #alultápláltság, #bank, #hovamenjek - a fiatal egyetemista ilyen és hasonló hashtagekkel rántja le a leplet a gondtalannak tűnő szelfik mögötti világról. A tárlat célja a figyelemfelhívás, hogy a szemlélő ne csak nézze, lássa és értse is az őt körülvevő problémákat, s legyen benne igény azok megismerésére, akár megoldására. A munkák párosan lógnak majd a Középfölde kocsmakertjének falain, ráadásul minden szelfihez társul egy fotó, amely megmutatja: hogyan készült az önportré. Annak érdekében, hogy minél többekhez eljusson a kiállítás mondanivalója, közel 1 éves vándorútra indul határon innen és túl. A kiállítássorozat, mely az SZTE Szegedi Tehetségpont gondozásában, valamint az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodájának és több civil szervezet a támogatásával valósulhatott meg, első állomása a Tágas Tér Fesztivál lesz. A tárlat az újszegedi Ligetben, Középföldén tekinthető meg szeptember 26. és 27. között 10 órától 16 óráig.

Nem mindennapi kiállítás Középföldén. Tóth Tamás Sándor azt mutatja, mi van a szelfik mögött.http://szegedma.hu/?p=574069

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.