Közélet

Vona Gáborral demonstrált a Jobbik Röszkénél, a rendőrök nem engedték a határhoz a tüntetőket + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Vona Gáborral demonstrált a Jobbik Röszkénél, a rendőrök nem engedték a határhoz a tüntetőket + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 2., szerda
Vona Gáborral demonstrált a Jobbik Röszkénél, a rendőrök nem engedték a határhoz a tüntetőket + FOTÓK (FRISSÍTVE)
jobbik_tuntetes_roszke34_gs

Ez a helyzet a Jobbiknak nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti sorstragédia – jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke Röszkén, ahol a főtéren mintegy kétszázan demonstráltak a migrációs helyzet miatt. Elhangzott, humanitárius katasztrófa fenyeget, de ez nem a bevándorlókat, hanem a magyar lakosságot érinti.

Demonstrációsorozatot indított a Jobbik, melynek második állomása Röszke volt, ahol

Vona Gábor

a párt elnöke már beszéde elején leszögezte: nem gyűlöletet akarnak szítani, hanem azért, hogy kifejezzék a magyar emberek szándékát, nevezetesen nem kíváncsiak a kormány kommunikációs fogásaira. Mint ismeretes, a szeptember 3-án kezdő rendkívüli parlamenti ülésen dönthetnek a Fidesz törvénymódosító csomagjáról, mely többek között azt is tartalmazza, hogy a honvédséget hazánk déli határához vezényeljék. Ezzel kapcsolatban Vona aggodalmának adott hangot, hogy a honvédeknek a déli határhoz irányítása nehogy azt jelentse, hogy míg eddig két rendőr kísérte a bevándorlókat a regisztrációs pontig, ezután majd 200 katona fog díszsorfalat állni a sínek mellett. „A honvédséget azért kell leküldeni, hogy kellő felhatalmazással, és kellő erővel meg tudja védeni Magyarország határait. Abban bízunk, hogy erre a magyar honvédség képes, és képes ezt olyan eszközökkel megtenni, ami emberi élet kioltására nem alkalmas” – szögezte le. Azt a pártelnök elfogadhatónak tartaná, hogy olyan tömegoszlató eszközöket vessenek be, mint amit 2006-ban, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján Budapesten a magyarok ellen bevetettek. Vona Gábor szükségesnek nevezte, hogy módosítsák hazánk alaptörvényét, szerinte ugyanis ha ezt nem teszik meg, akkor a „törmelékpártok” elkezdik majd keresni a jogi kiskapukat és megpróbálják megakadályozni, hogy katonák is védjék az államhatárt. Úgy értékelte, hogy a kormány két dolgot tehet, vagy átveszi a Jobbik programját és megoldja ezt a problémát vagy nem veszi át, de akkor előbb-utóbb meg fog bukni, és akkor jön a Jobbik, hogy megoldja a problémát. „Le kell szögezni, ez nekünk nem pártpolitikai kérdés, és a Jobbik elnökeként akkor lennék a legboldogabb, ha a Fidesz ezt megoldaná, és arassa le a dicsőséget, az se érdekel. Nőjjön a népszerűsége, az se számít, de oldja meg a helyzetet, mert kormányként ez a dolga” – hangsúlyozta Vona Gábor, aki szerint nemzeti sorstragédia, amit megélünk. A pártelnök úgy értékelte, egyetlen egy jelszó lehet, ami minden egyes tisztességes pártot összeköt: „Magyarország a magyaroké”, szerinte ehhez mérten kell cselekedni ahhoz, hogy magyar emberként élhessünk itt 50 vagy akár 100 év múlva.

Z. Kárpát Dániel: tudatosan szervezett invázió zajlik

„Nem egyszerű menekültáradatról van szó, hanem tudatosan szervezett invázió zajlik, és egy lakosságcsere terve bontakozik ki előttünk” – erről

Z. Kárpát Dániel

, a Jobbik alelnöke beszélt hozzátéve, hogy a radikális párt minden eszközzel küzdeni fog ez ellen. „Határvidéken vagyunk, itt olyanok élnek, akik védik ezt a határt nem 10, nem 20 éve. Nem szeretnénk azt, hogy egy invázió-szerű állapot közepette az itteniek élet-halál harcot vívjanak, pusztán azért, hogy az eddigi nem túl magas életszínvonaluk és a megszokott életkörülményeik megmaradhassanak. A Jobbik ettől meg akarja védeni Magyarországot” – közölte.

jobbik_tuntetes_roszke31_gs

Z. Kárpát elmondta, pártjuk a nyílt menekülttáborokat zárttá tenné, illetve lakott területen kívül helyeznék el a migránsokat. „Hogy van az, hogy mi álljuk annak a számláját, hogy a mások által gerjesztett konfliktusok miatt földönfutók százezrei és milliói vérbe boríthatnak egy egész kontinenst. Gondoljunk a közegészségügyi katasztrófára, a segélyekre és támogatásokra. hogy van az, hogy Magyarország fizeti ennek a számláját? Milyen Európa az, amelyik tudatosan gerjeszti a bevándorlást 3-4 generáción keresztül ahelyett, hogy a saját demográfiai utánpótlásáról gondoskodna? Lefölözi a migránsok közül azokat, akik jól képzettek, az idézőjeles maradékot pedig szétterítené a periférián, mert olyan német elképzelések is napvilágot láttak az utóbbi két hétben, hogy EU-s pénzből ide, az úgynevezett perifériára telepítenének hatalmas menekülttáborokat, ahol magyar ember már nem szólhatna bele abba, hogy az itt tartottakkal mi történik” – közölte a Jobbik alelnöke.

Tóth Péter: tagállami szinten kell kezelni a problémát

A rendezvényen elsőként

Tóth Péter

, a Jobbik Csongrád megyei elnöke szólt az egybegyűltekhez. Szeged „fura urának” titulálta Botka László polgármestert, aki szerint – mint elmondta – nincs probléma, hiszen nem akarnak itt letelepedni a migránsok, hanem továbbutaznak. Az embercsempész bandák jelenlétéről is szólt, illetve arról, hogy szerinte közegészségügyi kockázatot is jelentenek a migránsok. Tóth megjegyezte, hogy bár egyes médiumokban nem esik szó róla, a civilizációs különbségek konfliktusokat okozhatnak. Az Európai Uniót tehetetlennek nevezte, mely nem tudja a migrációs kérdést megfelelően kezelni, mivel intézményei jelenleg nem megfelelőek erre. „A Jobbik mindig is azt tűzte zászlajára, hogy ezt a problémát csakis a nemzetállamok lesznek képesek megoldani. Minden országban másként jelentkezik a migrációs helyzet, minden tagállam másként állhat hozzá, ez szuverén döntése. A mi döntésünk egyértelmű: lezárni ezt a határszakaszt, és visszafordítani mindenkit, különben az iszlám civilizáció olyan teret tud foglalni magának, amit 10 év múlva már nem tudunk megállítani” – szögezte le Tóth Péter.

jobbik_tuntetes_roszke23_gs

A beszédek után a tüntetőkkel együtt a Röszke-Horgos közötti vasúti ponthoz (M-128 határkő) vonultak a politikusok, ahol a GYODA-ból hiányzó szakaszt élő erővel, élőlánccal próbálták lezárni.

Rendőrsorfal védi a határsértőket

A rendőrség komoly erőkkel van jelen a tüntetésnél, a jobbikosokat a vasúti sín mellett, a földút mentén engedték a határzárhoz fél hétkor. Útközben a tüntetők találkoztak egy busznyira való, körülbelül 50 fős migráns csoporttal, akiknek többek közt olyanokat kiáltoztak, hogy " Ez a mi hazánk" és "Ria-ria-hungária!" A határsértőket rendőrsorfal védte a demonstrálóktól. A tüntetőket a határ előtt a rendőrök megállították és felszólították, hogy vonuljanak vissza, mivel a az előzetes egeztetésekhez képest elhagyták azt a területet, amit megjelöltek. Vona Gábor azt mondta, el kell kerülni, hogy Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, leendő kormánypártja a rendőrséggel ebben a krízishelyzetben konfliktusba kerüljön. Hozzátette, ők a rendőrségnek segíteni akarnak abban, ami szerintük a feladatuk, vagyis hogy Magyarországot megvédjék. A demonstrálók elkezdtek visszavonulni, fél nyolc után véget ért a Jobbik Röszkei megmozdulása. A helyszínen

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy éjféltől 19:30-ig összesen 1480 határsértővel szemben intézkedtek Csongrád megye déli részén.

Korábban írtuk:

Tóth Péter

múlt héten hirdette meg

a tüntetést, miután hatásértők egy nagyobb csoportja ismét elérte Szeged határait. "Tegnap este folyamán, Röszke polgári lakossága sokkot kapott a falun átzúduló bevándorlók dühöngésétől. A 200-300 fős, türelmetlenné és agresszívvá vált iszlamista bevándorlók feldühödötten, követelőzve vonultak át a településen egészen Szeged-Szentmihálytelekig. A röszkei lakosok, családok, nők és gyerekek menekültek el a saját otthonaikból, mert a nagy létszámú csoport reakciója kiszámíthatatlanná vált. A rendőrség kapacitása kimerült, a rendfenntartó eszközeiket nem vetették be és szinte ellenőrizetlenül hagyták a dühös tömeget. Tarhatatlanná vált a helyzet Röszkén és Szegeden. Magyarország, semmilyen úniós és nemzetközi jogi lehetőséggel már nem tudja megvédeni önmagát. A Jobbik Magyarországért Mozgalom, a helyi emberek megvédésének céljából egy tömegdemonstrációt szervez annak érdekében, hogy a honvédség azonnali bevetésével feltartóztassuk a muszlim megszállókat. Tüntetésünk célja nem csupán egy figyelemfelhívás, hanem egyfajta követeleés a jogos hon- és önvédelem megteremtéséhez! Várunk mindenkit, jövő hét szerdán 18.00-kor Röszkén, a piac téren!" - írta akkor a Szegedi Jobbik közleménye.

Országos vezető jobbikos politikusok részvételével indult meg a nemzeti radikális párt tüntetése az illegális bevándorlá... Posted by Szegedma Hírportál on2015. szeptember 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.