Közélet

Óvodát épít a hódmezővásárhelyi önkormányzat Mezőváriban

Óvodát épít a hódmezővásárhelyi önkormányzat Mezőváriban

2015. szeptember 23., szerda
Óvodát épít a hódmezővásárhelyi önkormányzat Mezőváriban

Új óvodát épít a hódmezővásárhelyi önkormányzat Mezőváriban, az erről szóló előszerződést szerdán írta alá a két település polgármestere a kárpátaljai községben.

Almási István

(Fidesz-KDNP) polgármester a megállapodás aláírása előtt felidézte, az alföldi város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezővári községben, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indítanak. A politikus közölte, a város felhívására eddig ötszázan, magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek csaknem negyvenmillió forintot adtak össze. Az előszerződés lehetővé teszi az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Az engedélyes tervek elkészültével pedig a beruházás pontos költségei is meghatározhatók lesznek majd - tudatta a polgármester.

Zán Fábián Sándor

, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke elmondta, a 3400 lakosú településen sok gyermek születik, a szülők elfoglaltsága miatt pedig korán elkezdenek óvodába járni, így az intézmény a bölcsőde szerepét is betölti. A Mezőváriban lakók régi álma, hogy új, korszerű óvoda épüljön, és ebben sietettek segítségükre a hódmezővásárhelyiek. A régi monumentális épületet még 1985-ben a helyi termelőszövetkezet emelte. Az óvodában a központi fűtés pedig talán azóta nem volt bekapcsolva, mióta az országot Ukrajnának hívják - fogalmazott a püspök. A tervek szerint a száz férőhelyes óvoda épületének tulajdonosa és az intézmény fenntartója az egyházkerület lesz. A helybeliek igyekezetükön, tettrekészségükön kívül csak munkás két kezüket tudják a kezdeményezés mellé tenni, így nagyon fontos számukra Hódmezővásárhely és az ott élők támogatása - hangsúlyozta Zán Fábián Sándor.

Salamon Elemér

, aki tizenhárom és fél éve irányítja polgármesterként Mezővárit kifejtette, amennyiben az október 25-i helyhatósági választásokon elnyeri a faluban élők támogatást, mindenben segíteni fogja az építkezést. Ezek közül a legfontosabb a telek biztosítása, az ehhez szükséges területet a település átadja majd az egyházkerületnek.

Hegedűs Zoltán

(Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi alpolgármester közölte, az új óvoda javára folytatódik a gyűjtés. Annak érdekében pedig, hogy az adakozó nyomon követhessék, miként használják föl pénzüket, egy honlapot hoznak létre, melyen képekkel, hírekkel bemutatják majd az előkészületeket és az építkezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.