Közélet

Ötéves a FONI - öt számítógépet adott a fogyatékos intézménynek a Kormányhivatal

Ötéves a FONI - öt számítógépet adott a fogyatékos intézménynek a Kormányhivatal

2015. szeptember 21., hétfő
Ötéves a FONI - öt számítógépet adott a fogyatékos intézménynek a Kormányhivatal
20150917_111527

Öt éve, 2010 júliusában nyílt meg Csongrádon a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, amely ellátja Csongrád, Felgyő, Tömörkény és Csanytelek hallás-, beszéd- és látássérültjeit, az értelmileg akadályozottakat, autistákat, mozgásukban akadályozott, valamint egyéb súlyos és halmozottan sérült lakosainak nappali gondozását.

Az évforduló alkalmából öt darab, használaton kívüli számítógépet adományozott a Csongrádi Járási Hivatal az intézménynek, melyeket

Juhász Tünde

kormánymegbízott adott át

Kissné Vékony Éva

szakmai vezetőnek az intézmény születésnapi rendezvényén. Megalapításakor hiánypótló szerepet töltött be a FONI, ma viszont már szerves része Csongrád életének. Működése nagy segítséget jelent azon családok számára, amelyek fogyatékkal élő családtagot gondoznak.– hangsúlyozta

Cseri Gábor

a város alpolgármestere az ünnepségen.

20150917_114203

A jelenleg 32 sérült személy befogadására, fejlesztésére hivatott nappali intézmény tehermentesíti a fogyatékkal élők családját azzal, hogy napközbeni gondozásukat részben átvállalja. Az itt dolgozó szakemberek a fogyatékossági típusok és életkori sajátosságok figyelembe vételével, 8 fős gondozási csoportokban biztosítják a korszerű szakmai elveken nyugvó, speciális gyógypedagógiai foglalkoztatást. Ez az ellátási forma nem emeli ki a családi környezetből az ellátottat, így közösen gondoskodnak az önállóbb életre nevelésről és a szabadidő hasznos eltöltéséről. Ebben jelent hasznos segítséget az öt darab számítógép, amely a Csongrádi Járási Hivatal felajánlása révén került az intézmény tulajdonába.

20150917_114901

Juhász Tünde az ünnepségen köszönetet mondott a járási hivatal vezetőjének,

Holubán Csillának

, hogy jelezte, segíteni lehetne az intézményben folyó munkát azzal, ha kapnának néhány számítógépet. A kormánymegbízott hozzátette nagyon örül, hogy itt lehet, és ajándékot adhat, mert így nem csak az okmányok ügyintézése vagy a határozatok által van mód a találkozásra. Így válik láthatóvá, hogy a hivatalban is érző emberek dolgoznak, akik igyekeznek a lehetőségeikhez mérten segíteni. Kissné Vékony Éva az intézmény szakmai vezetője megköszönte az adományt, és elmondta: az öt számítógép nagy öröm mindannyiuknak. Ez idáig egyetlen gépen osztoztak az itt lakók, amiért időnkét szinte „közelharcot vívtak”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.