Közélet

Magas koncentrációban jön a parlagfű pollenje Csongrád megyében

Magas koncentrációban jön a parlagfű pollenje Csongrád megyében

2015. szeptember 7., hétfő
Magas koncentrációban jön a parlagfű pollenje Csongrád megyében
csalan

A szegedi monitorozó állomáson mért adatok alapján a 36. héten térségünkben a parlagfű (Ambrosia) pollenje egész héten nagyon magas (154-475 db/m3) szinten volt jelen a légtérben. Allergiás tüneteket már közepes szintű pollenkoncentráció esetén lehet tapasztalni.

Az erősen allergén csalánfélék (Urticaceae) pollenjének mennyisége a közepes (13-88 db/m3) tartományban alakult. A libatopfélék (Chenopodiaceae) virágporának mennyisége közepes (6-22 db/m3) koncentrációban fordult elő. Az erősen allergén pázsitfűfélék (Poaceae), útifű (Plantago) és üröm (Artemisia) virágporának mennyisége alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék (Cannabaceae) pollenje alacsony (1-8 db/m3) - közepes (12-19 db/m3) koncentrációban volt jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria és a Cladosporium spóraszáma elérte a nagyon magas szintet hétfő – péntek között. Szombaton és vasárnap magas szintet ért el a spóraszám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.