Közélet

Glattfelder Béla: a magyar gazdaság jól teljesít

Glattfelder Béla: a magyar gazdaság jól teljesít

2015. szeptember 9., szerda
Glattfelder Béla: a magyar gazdaság jól teljesít

A magyar gazdaság továbbra is rendkívül jól teljesít - hangsúlyozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a külkereskedelem júliusi alakulásáról közzétett KSH-adatokra reagálva.

Hozzátette: a magyar ipar versenyképes lett, bővül a kivitel. Úgy tűnik, hogy a kivitel növekedése, a külkereskedelemi többlet az idén rekordot érhet el, az év első hét hónapjában a többlet meghaladta a 4,9 milliárd eurót, ami egyértelműen az elmúlt évek egyik legjobb eredménye - jelentette ki az államtitkár. A magyar kereskedelmi többletet nagymértékben segítette az alacsony nemzetközi olajár, hiszen az energiatermékek importja euróban kifejezve egyértelműen csökkent az előző évhez képest - mondta az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.